Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.12.2012.

Okrugli stol (Ne)vidljiva knjiga i poetski performans (Ne)vidljiva poezija
Održava se
05.12.2012.

Goethe-Institut Kroatien u sklopu Sa(n)jam knjige u Istri u srijedu 5. prosinca 2012. organizira okrugli stol i radionicu (Ne)vidljiva knjiga i poetski performans (Ne)vidljiva poezija.
 
OKRUGLI STOL (NE)VIDLJIVA KNJIGA, Crveni salon, DHB, 12:00 sati

Okrugli stol "(Ne)vidljiva knjiga" posvećen je dizajnu knjiga. Neka od pitanja o kojima će sudionici okruglog stola razgovarati su: Kako mali izdavač može preživjeti na hrvatskom ili stranom tržištu knjiga? U kojoj mjeri dizajn knjiga utječe na pozicioniranje malog izdavača na tržištu? Utječu li trendovi na oblikovanje knjiga? I o čemu zapravo govorimo kad govorimo o oblikovanju knjiga?

Sudionici okruglog stola su: Daniela Seel (izdavačica i pjesnikinja, kookbooks, Berlin), Andreas Töpfer (dizajner), Lana Cavar (dizajnerica), Gorka Ostojić Cvajner (ravnateljica MSUI), Ivan Sršen (izdavačka kuća Sandorf, Zagreb).
Moderator je Marko Golub.  

RADIONICA ZA MLADE DIZAJNERE, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, 13:30 sati

Andreas Töpfer, dizajner, ilustrator i VJ, vodit će radionicu za mlade dizajnere (Ne)vidljiva knjiga, na kojoj će sa 15 polaznika, mladih dizajnera iz čitave Hrvatske, raspravljati o dizajnerskim rješenjima knjiga i drugih medija, od koncepta do provedbe i s naglaskom na okvire koje postavljaju izdavači i tržište knjiga.

POETSKO-CRTAČKI PERFORMANS (NE)VIDLJIVA POEZIJA, Crveni salon, DHB, 20:00 sati

U performansu "(Ne)vidljiva poezija" koji izvode Daniela Seel i Andreas Töpfer saznajte što povezuje pjesnikinju, grafoskop i ilustratora…

Daniela Seel pjesnikinja i suosnivačica nakladničke kuće „kookbooks – Labor für Poesie als Lebensform” (Laboratorij za poeziju kao način življenja http://www.kookbooks.de/). Ove je godine u "književnom tandemu” s mladim hrvatskim pjesnikom Markom Pogačarom nagrađena stipendijom Zaklade Brandenburger Tor. Za svoju je prvu zbirku pjesama "ich kann diese stelle nicht wiederfinden" (kookbooks 2011.) dobila nagrade Friedrich Hölderlin i Ernst Meister.

Andreas Töpfer
studirao je dizajn u Burg Giebichenstein visokoj školi za umjetnost Halle, na Visokoj školi za umjetnost Berlin-Weißensee i na Royal College of Art u Londonu. Od 2000. godine radi kao samostalni dizajner, VJ, umjetnik i umjetnički direktor, između ostaloga i za izdavačku kuću kookbooks. Živi i radi u Berlinu.

Pozvani su svi zainteresirani da se priključe u razgovoru za okruglim stolom i u performansu. Za radionicu je potrebna prijava.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –