Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.05.2018.

Pjesnikinja Mateja Jurčević gostuje na tribini 'Poezija na živo'
Održava se
22.05.2018. u 19h

Mateja Jurčević

U utorak, 22. svibnja u 19 sati u Booksinom književnom programu, na tribini "Poezija na živo" gostovat će mlada nagrađivana pjesnikinja Mateja Jurčević.
 

Mateja Jurčević (1995.) je rukopisom "Paranoja" osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. S urednikom Ivicom Prtenjačom doradila je nagrađeni rukopis i 2017. objavljena je zbirka "Bijela vrata". Od Gorana do objave knjige, Mateja Jurčević etablirala se pjesmama (u časopisima Tema, Eckermann, Fiction PlayGrounds) i književnim kritikama koje je pisala za portal Booksa.hr.

U knjizi "Bijela vrata", kako primjećuje kritičar Dinko Kreho, " bijela boja zadobija nove, često neočekivane značenjske dimenzije i potencijale: ona postaje sinonim za ekscentrično, neočekivano, nesvodivo, za sve što nije moguće podvesti pod općevažeće društvene, jezične ili moralne konvencije."

Na tribini će Mateja Jurčević čitati nove pjesme i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –