Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.02.2015.

Talijanska spisateljica Michela Murgia predstavlja roman 'Accabadora'
Održava se
09.02.2015.

Ljubitelje talijanske književnosti razveselit će gostovanje talijanske autorice Michele Murgie koja će u ponedjeljak 09. veljače s početkom u 18 sati u Talijanskom institutu za kulturu (Preobraženska 4, Zagreb) predstaviti svoj višestruko nagrađivan roman "Accabadora" (nagrađen čak sa šest nagrada, među kojima je i nagrada Campiello).

Michela Murgia rođena je 1972. u Cabrasu. Godine 2006., milanska izdavačka kuća Isbn objavljuje njen roman "Il mondo deve sapere" prema kojem Paolo Virzí dvije godine kasnije snima film "Tutta la vita davanti". Godine 2008. Einaudi objavljuje "Viaggio in Sardegna", neobičan vodič na manje poznata mjesta na otoku, a 2009. u izdanju istog izdavača izlazi joj roman "Accabadora", a 2011. roman "Ave Mary. E la chiesa invento la donna".

Prije nego se potpuno posvetila pisanju radila je kao noćna portirka, telefonistica, web-dizajnerica, srednjoškolska nastavnica. Studirala je teologiju.

Nakladnička kuća Hena com objavila je "Accabadoru" u ljeto prošle godine, a u prijevodu Mirne Čubranić.


Na predstavljanju koje će se odvijati na talijanskom jeziku uz konsekutivni prijevod na hrvatski u Talijanskom institutu sudjeluju:

- autorica Michela Murgia
- Iva Grgić Maroević s Katedre za talijanistiku Sveučilišta u Zadru
- Nermina Husković, urednica.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –