Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 04.09.2015.

Filmski program Festivala svjetske književnosti 2015.

Na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti očekuje vas zanimljiv filmski program. Prikazivat će se filmovi rađeni prema književnim djelima autora koji će sudjelovati na Festivalu.
Najava • 03.09.2015.

David Foenkinos otvara treći Festival svjetske književnosti

Svečano otvaranje trećega Festivala svjetske književnosti održat će se u četvrtak 3. rujna u Velikoj dvorani kina Europa u Zagrebu. U 20,30 sati na programu je prva ovogodišnja tribina Razotkrivanje na kojoj će gostovati francuski romanopisac i scenarist David Foenkinos.
Najava • 01.09.2015.

(Pred)otvorenje Festivala svjetske književnosti: otvaranje izložbe slika i crteža

U utorak, 1. rujna u 18.00 sati u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' (Margaretska 3, Zagreb) bit će otvorena izložba slika i crteža prema književnim motivima.
Najava • 25.08.2015.

Predstavljen program 3. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

Festival svjetske književnosti koji se održava od 3. do 11. rujna u Zagrebu u svojem 3. izdanju još je ambiciozniji u nastojanjima da promišlja teme današnjice kroz bogat program sadržaja i gostovanja velikog broja autora suvremene svjetske i domaće literarne scene.
Vijest • 21.08.2015.

Književni festivali pred vratima: Festival svjetske književnosti i Književna karika

I dok je za utorak 25. kolovoza najavljena konferencija za novinare 3. Festivala svjetske književnosti koji počinje 3. rujna i traje do 11. rujna 2015., u srijedu 26. kolovoza počinje još jedan književni festival - Književna karika (Lit link).
Najava • 09.09.2014.

Festival svjetske književnosti : Slavoljub Stanković, Lawrence Norfolk

Na Festivalu svjetske književnosti u utorak, 9. rujna gostuje Slavoljub Stanković koji će se uz posebne goste družiti sa svojim urednikom Krunom Lokotarom. Razotkrivanje je rezervirano za engleskog pisca Lawrencea Norfolka i njegovu Gozbu, a za kraj saznajte nešto o Bijegu i pronalaženju novog zavičaja ili domovine.
Vijest • 31.08.2014.

Festival svjetske književnosti počinje u četvrtak 04. rujna 2014.

Drugi Festival svjetske književnosti počinje 4. rujna u 20 sati svečanim otvaranjem u Kinu Europa. Programski odbor Festivala i ove je godine uspio sklopiti vrlo zanimljiv program, u kojem sudjeluje mnoštvo inozemnih i domaćih autora, a gošća na otvaranju bit će suvremena talijanska spisateljica Francesca Melandri.
Najava • 30.08.2014.

Izložba crteža i slika prema književnim motivima

U subotu, 30. kolovoza, u Studiju Moderne galerije "Josip Račić" u Zagrebu, kao popratni program Festival svjetske književnosti, otvorenje je izložbe crteža i slika prema književnim motivima, Na izložbi će publika imati priliku vidjeti radove renominiranih domaćih likovnih umjetnika.