Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

HDP ×

Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Najava • 27.01.2019.

Književna čitanja povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Povodom Dana sjećanja na žrtve njemačkog nacionalsocijalizma održat će se večer čitanja poetskih i proznih tekstova na temu Holokausta, u nedjelju, 27. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tekstove će čitati Nancy Abdel Sakhi, Vilim Matula i Urša Raukar.
Najava • 27.11.2018.

Pjesnička večer s talijanskom autoricom Rosarijom Lo Russo

Talijanska autorica Rosaria Lo Russo gošća je Hrvatskog društva pisaca u programu razmjene pisaca s Italijom, a zagrebačkoj će se publici predstaviti u utorak, 27. studenog svojim pjesmama koje su s talijanskog preveli Serena Todesco i Silvestar Vrljić.
Vijest • 22.11.2018.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 95 knjiga od kojih je žiri (Zoran Ferić, Sonja Manojlović, Željka Matijašević, Zoran Roško i Velimir Visković) odabrao jedanaest polufinalista. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u Zagrebu, 6. prosinca 2018. godine.
Vijest • 29.10.2018.

Dva nova dvobroja časopisa Relations za 2018. donose njemačke i engleske prijevode suvremenih hrvatskih pisaca

Iz tiska su izašla dva dvobroja časopisa Relations, prvi na njemačkom jeziku posvećen projektu germanističke prevoditeljske škole koja djeluje na otoku Premudi te drugi na engleskom jeziku posvećen djelu Senka Karuze.
Vijest • 10.03.2008.

HDP : Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga : Leipzig

Od 13. do 16. ožujka 2008. na Sajam knjiga u Leipzigu, kao gosti  Hrvatskog društva pisaca, putuju Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga. Voditelj programa je Nenad Popović, potpredsjednik HDP-a za međunarodnu suradnju.
Najava • 13.02.2008.

GRIČKI DIJALOG : Čitate li (još) književne časopise?

U Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, u srijedu, 13. veljače 2008. u 19 sati, održat će se novi ciklus tribina "Grički dijalog" na temu: «Čitate li (još) književne časopise?». O krizi časopisne scene raspravljati će voditeljice tribine i njihovi gosti: Velimir Visković, Dražen Katunarić, Miroslav Mićanović, Rade Jarak i Tomislav Brlek.
Najava • 16.11.2007.

"Opsjednuta" Rujana Jeger u HDP-u

U petak, 16. studenog 2007. u 19 sati, u HDP-u (Basaričekova 24, Zagreb) održat će se književna večer Rujane Jeger, autorice knjige kolumni "Opsjednuta". Koju godinu prije Rujana Jeger napisala je još jednu knjigu kolumni "Posve osobno" i svoje najambicioznije djelo, roman "Darkroom". O knjizi "Opsjednuta" govorit će književna kritičarka Jagna Pogačnik, a voditeljica tribine je Dorta Jagić.