Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

HDP ×

Najava • 10.05.2019.

Tribina Demantiranje fikcije: Događaji i likovi iz romana izmišljeni su!

Tribinu organizira Hrvatsko društvo pisaca povodom nedavnog slučaja u kojem smo svjedočili da je pisac bio prisiljen javno demantirati fikcionalni tekst i pojasniti svojim čitateljima da su događaji i likovi iz romana izmišljeni. Sudjeluju: Ivana Bodrožić (moderatorica), Zoran Ferić, Damir Karakaš i Andrea Zlatar.
Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Najava • 27.01.2019.

Književna čitanja povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Povodom Dana sjećanja na žrtve njemačkog nacionalsocijalizma održat će se večer čitanja poetskih i proznih tekstova na temu Holokausta, u nedjelju, 27. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tekstove će čitati Nancy Abdel Sakhi, Vilim Matula i Urša Raukar.
Najava • 27.11.2018.

Pjesnička večer s talijanskom autoricom Rosarijom Lo Russo

Talijanska autorica Rosaria Lo Russo gošća je Hrvatskog društva pisaca u programu razmjene pisaca s Italijom, a zagrebačkoj će se publici predstaviti u utorak, 27. studenog svojim pjesmama koje su s talijanskog preveli Serena Todesco i Silvestar Vrljić.
Vijest • 22.11.2018.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 95 knjiga od kojih je žiri (Zoran Ferić, Sonja Manojlović, Željka Matijašević, Zoran Roško i Velimir Visković) odabrao jedanaest polufinalista. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u Zagrebu, 6. prosinca 2018. godine.
Najava • 28.10.2015.

U Zagrebu se predstavljaju slovenske pjesnikinje Barbara Pogačnik i Maja Vidmar

Hrvatsko društvo pisaca poziva na književnu večer sa slovenskim pjesnikinjama na kojoj će se domaćoj publici predstaviti Barbara Pogačnik i Maja Vidmar. S autoricama razgovara Darija Žilić.
Vijest • 10.03.2008.

HDP : Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga : Leipzig

Od 13. do 16. ožujka 2008. na Sajam knjiga u Leipzigu, kao gosti  Hrvatskog društva pisaca, putuju Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga. Voditelj programa je Nenad Popović, potpredsjednik HDP-a za međunarodnu suradnju.
Najava • 13.02.2008.

GRIČKI DIJALOG : Čitate li (još) književne časopise?

U Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, u srijedu, 13. veljače 2008. u 19 sati, održat će se novi ciklus tribina "Grički dijalog" na temu: «Čitate li (još) književne časopise?». O krizi časopisne scene raspravljati će voditeljice tribine i njihovi gosti: Velimir Visković, Dražen Katunarić, Miroslav Mićanović, Rade Jarak i Tomislav Brlek.