Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

HDP ×

Najava • 04.10.2019.

Pjesničko čitanje posvećeno drveću - Posvajanje stabla

Pjesničko čitanje posvećeno drveću - Posvajanje stabla, održat će se u petak, 4. listopada u zagrebačkom Botaničkom vrtu, ispred izložbenog paviljona. Sudjeluju: Marija Andrijašević, Krešimir Bagić, Ana Brnardić, Goran Čolakhodžić, Zoran Ferić, Dorta Jagić, Miroslav Kirin, Kruno Lokotar, Tonko Maroević, Antonija Novaković, Marko Pogačar.
Najava • 10.05.2019.

Tribina Demantiranje fikcije: Događaji i likovi iz romana izmišljeni su!

Tribinu organizira Hrvatsko društvo pisaca povodom nedavnog slučaja u kojem smo svjedočili da je pisac bio prisiljen javno demantirati fikcionalni tekst i pojasniti svojim čitateljima da su događaji i likovi iz romana izmišljeni. Sudjeluju: Ivana Bodrožić (moderatorica), Zoran Ferić, Damir Karakaš i Andrea Zlatar.
Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Najava • 27.01.2019.

Književna čitanja povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Povodom Dana sjećanja na žrtve njemačkog nacionalsocijalizma održat će se večer čitanja poetskih i proznih tekstova na temu Holokausta, u nedjelju, 27. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tekstove će čitati Nancy Abdel Sakhi, Vilim Matula i Urša Raukar.
Najava • 27.11.2018.

Pjesnička večer s talijanskom autoricom Rosarijom Lo Russo

Talijanska autorica Rosaria Lo Russo gošća je Hrvatskog društva pisaca u programu razmjene pisaca s Italijom, a zagrebačkoj će se publici predstaviti u utorak, 27. studenog svojim pjesmama koje su s talijanskog preveli Serena Todesco i Silvestar Vrljić.
Najava • 30.01.2016.

Jedanaesta besplatna razmjena knjiga i časopisa u HDP-u

Jedanaesta besplatna razmjena knjiga i časopisa, na hrvatskom i drugim jezicima održat će se u subotu 30. siječnja, od 10 do 17 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu. Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!
Vijest • 10.03.2008.

HDP : Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga : Leipzig

Od 13. do 16. ožujka 2008. na Sajam knjiga u Leipzigu, kao gosti  Hrvatskog društva pisaca, putuju Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga. Voditelj programa je Nenad Popović, potpredsjednik HDP-a za međunarodnu suradnju.