Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.
Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.
Najava • 13.02.2020.

Petar Matović predstavlja zbirku izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'

Jedan od najznačajnijih suvremenih regionalnih pjesnika, Petar Matović, koji se u rodnoj Srbiji već davno afirmirao kao vodeći pjesnik srednje generacije, u Zagrebu će predstaviti hrvatsko izdanje svojih izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'. Riječ je o izboru pjesama iz dosadašnjih zbirki koji je autor napravio zajedno s urednicom knjige, Ivanom Rogar.
Najava • 13.02.2020.

Norveška književnica Vigdis Hjorth u Zagrebu predstavlja 'Nasljedstvo'

Predstavljanje romana jedne od najzanimljivijih i najnagrađivanijih norveških književnica Vigdis Hjorth, 'Nasljedstvo', održat će se u četvrtak, 13. veljače u u KIC klubu u Zagrebu. O romanu za koji kažu da je 'najveći i najpoznatiji skandinavski književni događaj u posljednjih dvadesetak godina' s autoricom će razgovarati Ivana Bodrožić, Anja Majnarić i Mišo Grundler.
Najava • 12.02.2020.

Bookvica: Sjećanje na Predraga Lucića

I ove godine u sklopu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo organizirana je večer sjećanja na velikog pjesnika, novinara, dramskog pisca, satiričara, prerano preminulog Predraga Lucića, koja će se održati na njegov rođendan. Bit će to večer čitanja ulomaka iz Predragovih djela, stoga se pozivaju svi da se pridruže zajedničkom čitanju.
Najava • 11.02.2020.

Što mi je ovo trebalo? : Marko Pogačar i Ivan Sršen o književnim rezidencijama

Prvo izdanje razgovora 'Što mi je ovo trebalo?' na temu književnih i prevodilačkih rezidencija, održat će se u utorak, 11. veljače u klubu Booksa a u razgovoru će sudjelovati pjesnik i publicist Marko Pogačar i urednik i izdavač Ivan Sršen, koji iz vlastitog iskustva znaju što su prednosti i mane književnih rezidencija.
Najava • 06.02.2020.

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza'

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza' održat će se u u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 6. veljače u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.