Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.12.2019.

Bugarske pjesnikinje Roza Bojanova i Mina Krsteva u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) u suradnji s partnerom Burgaskim društvom pisaca organizira razmjenu pisaca s Bugarskom. Ove godine u Zagrebu gostuju dvije bugarske spisateljice, Roza Bojanova i Mina Krsteva, koje će se predstaviti svojim pjesmama u prijevodu Ksenije Banović.
Najava • 13.12.2019.

Književni petak: Pisati o nogometu – objasniti svijet?

O nogometu, pisanju o nogometu i o tome kako napisano utječe na našu percepciju govore Dražen Lalić, sociolog i autor knjiga 'Nogomet i politika te 'Torcida: Pogled iznutra', Aleksandar Holiga, agilni sportski novinar i autor knjige 'Nogomet narodu' te Neven Svilar, pisac, književni kritičar i nogometni fanatik. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

Orhan Pamuk, jedan od velikih pisaca grada, nakon petnaest godina gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri gdje će premijerno predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige 'Istanbul na fotografijama: Grad, sjećanja'. Gostovanje Orhana Pamuka bit će propraćeno i susretom svjetski poznatih turkologa i prevoditelja njegovih dijela te nastupom u programu Doručak s autorom.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover'

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover' održat će se u četvrtak, 12. prosinca na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 u Zagrebu. Uz autoricu sudjeluju Ivan Herceg, Nataša Govedić, Sanja Lovrenčić, Sanja Baković i Renata Sabljak.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU'

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU : Kronika jednog preživljavanja" održat će se u četvrtak, 12. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski.
Najava • 11.12.2019.

Ruska književnica Guzel Jahina u Puli i Zagrebu predstavlja svoj novi roman 'Volgina djeca'

Ruska književnica Guzel Jahina, koja je 2015. prvijencem 'Zulejha otvara oči' pomela ljestvice čitanosti i osvojila velike književne nagrade dolazi u Pulu i Zagreb gdje će predstaviti svoj drugi i s nestrpljenjem iščekivani roman 'Volgina djeca' za koji je ovih dana u Moskvi (po drugi put) primila jednu od najvećih ruskih književnih nagrada, 'Veliku knjigu'.
Najava • 10.12.2019.

Zagrijavanje prosinačko: Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+

Zagrijavanje prosinačko bit će posvećeno poeziji, i to njezinom najmlađem i najuzbudljivijem dijelu, kakvim ga u svojemu izboru 'Rub stranice. Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+', objavljenom u dvobroju časopisa Relations vidi pjesnik i antologičar Marko Pogačar. Sudjeluju: Alen Brlek, Goran Čolakhodžić, Martina Vidaić, Marko Pogačar i Roman Simić.