Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Desmond Morris

Beba : Zadivljujuća priča o prve dvije godine života

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Iva Alebić Jirka, Sandra Krstev
  • 01/2009.
  • 192 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531209366
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova je knjiga putovanje kroz prve dvije godine djetetova života. Prati razvoj bebe od trenutka začeća kroz sve faze rasta u utrobi do rođenja pa zatim razvoj sposobnosti i dozrijevanje do samostalnog pojedinca jedinstvene osobnosti koji govori, hoda i razmišlja.

Knjiga otkriva mnoge nepoznate činjenice i preko 250 fotografija i prozirnica otkriva zamršenu anatomija bebina tijela i njezinu sposobnost da u tako kratkom vremenu tako mnogo postigne.

Knjiga otkriva bebin fizički razvoj: što osjeća, vidi i čuje u utrobi, kako joj se razvijaju mišići, kosti, hormoni, refleksi, imunološki sustav, kako uči hodati, a istovremeno detaljno prikazuje i njezin psihički i emocionalni razvitak: kako uči pričati, zašto plače, kako razvija inteligenciju, kako otkriva svijet oko sebe i stječe iskustva, na koji se način veže za roditelje i ljude oko sebe te stvara vlastitu osobnost te naposlijetku, kako postaje samostalna te zašto je ljudskim potomcima potrebno toliko mnogo vremena da to ostvare, duže nego ijednom drugom sisavcu.

***

Desmond Morris svjetski je priznati zoolog koji je doktorirao na Sveučilištu u Oxfordu, plodan je pisac te poznat po dokumentarnim emisijama o ponašanju životinja. Njegov pionirski, utjecajan rad na proučavanju ljudskog i životinjskog ponašanja zajedno s njegovim darom za proučavanje komunikacije i informacija, učinili su ga osobom koja je popularizirala ove teme. Autor je mnogih bestselera o ljudskom i životinjskom ponašanju među kojima su "Goli majmun", "Što je sreća" i "Govor tijela".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –