Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: N.B. - MV • 03.11.2011.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2011. od 8. do 13. studenoga

Kako nam do današnjeg dana od organizatora nisu pristigle nikakve konkretnije informacije, pouzdajemo se u HINU, koja kaže:

"Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011. održava se od 8. do 13. studenoga pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a nakladnici iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Velike Britanije (wow, kako to lijepo izgleda na papiru, op. ur.) izložit će svoje knjige u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma.

Ove godine će na Interliberu biti organizirane mnogobrojne prezentacije, nastupi pisaca i nakladnika, te niz stručnih i popratnih događaja, a posjetitelji će moći nabaviti knjige po povoljnim cijenama.

Voditelj projekta Interlibera na Zagrebačkom velesajmu Zoran Ušurić izjavio je kako će i ove godine na sajmu nastupiti velik broj izlagača te dodao kako su neki nakladnici poput Školske knjige i Algoritma smanjili površinu svojih štandova. 'Ulaz će vjerojatno i ove godine za posjetitelje biti besplatan' (tko je tu lud.. vjerojatno?.. izjava koja se daje pet dana prije početka sajma, op. ur), rekao je dodavši kako je ovogodišnji Interliber produljen za jedan dan pa će trajati šest dana.

Napomenuo je kako će za posjetitelje od utorka do petka Interliber biti otvoren od 10 do 19 sati, a zadnja dva dana od 10 do 21 sat.

Ušurić procjenjuje kako će i ove godine Interliber posjetiti preko 100 tisuća ljudi.

Zamjenik predsjednika hrvatske Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić smatra kako se Interliberom završava godišnji nakladnički ciklus. Posjetitelji će moći razgledati i povoljno nabaviti nove knjige, rekao je dodavši kako će mnogi nakladnici na svojim štandovima ili u 6. paviljonu predstaviti autore i svoja izdanja.

Najavio je i predstavljanje knjiga koje se bave aktualnim stanjem u Hrvatskoj."


Eto, sada znate sve. A ovdje je i program događanja na glavnoj pozornici u paviljonu 6.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –