Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Epilepsija : Dijagnostički i terapijski pristup

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Željka Petelin, Zdravka Poljaković, Sibila Nanković
  • 10/2019.
  • 326 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769051
  • Cijena: 39.02 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Epilepsija je jedna od najstarijih i najučestalijih neuroloških bolesti obilježena specifičnom i raznolikom etiologijom te kompleksnom kliničkom fenomenologijom, koja stvara značajan medicinski i javnozdravstveni problem.


Znanstvena monografija Epilepsija - dijagnostički i terapijski pristup, autora Ž. Petelin Gadže, Z. Poljaković, S. Nanković i V. Šulentić te brojnih koautora, eksperta iz različitih interdisciplinarnih područja od stručnog i znanstvenog interesa za tematiku epilepsije, obuhvaća sve aspekte epilepsijske tematike (od nomenklature, klasifikacije, kliničke fenomenologije, neuropedijatrije, genetike, farmakologije i medikamentoznog liječenja, funkcionalne i elektrodijagnostike, neuroradioloških slikovnih dijagnostičkih tehnika, neuropatologije i neurokirurških metoda liječenja).  I u formi i u meritumu stvari ovaj kvalitetni tekst, enciklopedijske širine i dosega, daleko premašuje razinu udžbenika i priručnika. Izrađen je precizno prema propozicijama Sveučilišta u Zagrebu.

prof.dr.sc. Niko Zurak


Ovo je vrlo vrijedan udžbenički materijal i bit će od koristi kako u dodiplomskoj izobrazbi mladih liječnika, tako i u postdiplomskim usavršavanjima, sasvim izvjesno i specijalizantima neurologije, te onima koji nastoje unaprijediti svoje znanje iz epileptologije. Iako je u pisanju sudjelovalo više autora/koautora, tekst je ujednačen, razumljiv, oslonjen na najnoviju literaturu, ali očito i na vlastita iskustva, što mu daje posebnu specifičnu notu. Uključena je najnovija internacionalna klasifikacija epilepsija, koja je na snazi od 2017. godine, kao i najnovija znanja iz dijagnostike i terapije. Sveukupno znanje o epilepsijama, koje treba stalno nadograđivati, osnovni je preduvjet za adekvatnu i pravovremenu dijagnozu, te adekvatnu terapiju. Ova knjiga tome nesumnjivo daje doprinos.

prof.dr.sc. Osman Sinanović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –