Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Berislav Lončarević

Skitač na valovima : Surferska bajka s Balija i oko svijeta

  • Nakladnik: Profil
  • 09/2009.
  • 124 str., meki uvez
  • ISBN 9789533130828
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Dignuti se na val i na njegovoj energiji, uz pomoć zakona fizike kojima smo od srednje škole zaboravili nazive, krenuti na put pokušali su mnogi. Berislav je među onima koji su otišli najdalje: kao surfer, s daskom pod rukom u potrazi za velikim valovima, učinio je krug oko svijeta i vratio se na Bali, otok koji je zajedno s Alex (suputnicom i autoricom fotografija) učinio svojim domom i središnjom centripetalnom silom vrtnje ove knjige.

S osmišljene skitinje preko mitskih mjesta surferske subkulture Bero je donio knjigu koja istodobno i putopis, pun stvarnih ljudi, valova i zbivanja, ali i bajka, ako se tako može nazvati ono fino iracionalno tkanje u koje se upliću Istok i Zapad, tehnika hvatanja valova i strpljivo umijeće njihova čekanja, ljubavni zanos i rezignacija uzrokovana razilaženjem sa svijetom koji odlazi u drugom smjeru.

U tom smislu Berina duhovito ispripovijedana priča, neka vrst hrvatskog Dana velikih valova, jednako dobro i poticajno prija čitate li je na rubu kakve osamljene plaže ili pak u zimskom ozračju sobe smišljajući neki vlastiti način da se vi i svijet konačno otkačite u vlastitom smjeru. Jer, upravo se o tome radi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –