Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
W. G. Sebald

Saturnovi prsteni : Hodočašće po Engleskoj

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 06/2010.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860450
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Čovjek pješači Suffolkom, rijetko naseljenim područjem na istočnoj obali Engleske, i ondje, na livadama i u zabačenim mjestima, nalazi cijeli svijet. Posvuda vidi znakove nekadašnje raskoši i zaboravljene sramote.

Jedva vidljive tragove uz puteve pušta da govore, a svaki kamen najavljuje bajkovite i neugodne priče...

"U obliku opisa svojeg putovanja istočnoanglijskim pokrajinama Norfolkom i Suffolkom, Sebald je postigao ono o čemu svaki pisac sanja: uspio se kretati prostorom i vremenom i dovesti svoju pripovijest do onoga što njegov književni uzor i predmet udivljenja, filozof iz 17. stoljeća, Sir Thomas Browne, naziva Vječitom sadašnjošću". (Roberta Silman, The New York Times Book Review)

***

W. G. Sebald rođen je 1944. u Njemačkoj. Studirao je njemački jezik i književnost u Freiburgu i Manchesteru. Od 1970. predavao je na University of East Anglia u Norwichu u Engleskoj. Profesor europske književnosti postao je 1987. Od 1989. do 1994. bio je prvi ravnatelj Britanskog centra za književno prevođenje. Njegove tri prethodne knjige (Vrtoglavica, Emigranti, Saturnovi prstenovi) dobile su brojne međunarodne nagrade uključujući književnu nagradu za prozu Los Angeles Timesa, Berlinsku književnu nagradu i nagradu Literatur Nord. Godine 2001. objavio je svoje posljednje djelo, "Austerlitz", oduševivši kritičare.

U prosincu 2001., u dobi od 57 godina, poginuo je u automobilskoj nesreći. U ožujku 2002. postumno mu je dodijeljena nagrada Nacionalne udruge književnih kritičara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –