Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marin G Vayu

Tajna 5 elemenata

  • Nakladnik: Harša
  • 09/2012.
  • 202 str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

5 elemenata : zemlja, voda, vatra, vjetar (zrak), eter osnovni su elementi koje nalazimo u prirodi. Čovjek je odavno shvatio kako je sastavljen od istih elemenata kao i priroda, a stare su civilizacije dobro proučile sile koje postoje u cijelom univerzumu pa tako i u čovjeku.

Ta znanja postoje još i dan danas iako su većim djelom bila skrivena, zapostavljana, zaboravljena ili izgubljena. U ovoj knjizi navedene su mnoge činjenice koje govore o teoriji 5 elemenata kao o baznoj teoriji, odnosno o korijenu svih znanja.

 

Čovjekov karakter je sastavljen od istih 5 elemenata koje nalazimo i u prirodi. To su znale sve kulture i sva njihova drevna znanja istoka i zapada. Sve su se duhovne tehnike razvile iz tih osnovnih spoznaja o elementima.

Knjiga "Tajna 5 elemenata" govori o tome i o mnogim znanjima o elementima koji su se izgubili tokom povijesti ili jako dobro čuvali kao tajna okultna znanja. Osim toga ova knjiga objašnjava kako upotrijebiti ta znanja i u praksi naučiti kako uravnotežiti neki od elemenata koji često nedostaje u svakodnevnom životu.

 
Unaprjeđenje kvalitete života ostvaruje se pomoću:

 
- snažne odlučnosti vatre
- suosjećajne milosti vode
- avanturističkog duha vjetra
- marljivosti zemlje
- intuicije etera

 
Škole znanja kao što su tantra, yoga, ayurveda, jyotish, vastu, tibetanska medicina, kineska tradicija, feng shui, I Ching, akupuntura, taoizam, budizam, kabala, alkemija su najpoznatija ezoterijska znanja i sadrže isto korijenje znanja - teoriju 5 elemenata. Knjiga govori i kada i kako se znanje o elementima koristilo, prenosilo i skrivalo tokom svjetske povijesti.

Uz znanstveni dio prikupljenih informacija, knjiga se sastoji i od praktično-duhovnog dijela gdje su opisani svi elementi i njihova svojstva, odnosno karakter, te na koji način čovjek može upotrijebiti knjigu kao vodič znanja i raditi sa elementima kao vrhunskim Učiteljima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –