Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrea Petrlik Huseinović ×

Vijest • 28.08.2018.

BIBF Reader's Choice Award 2018. za Dječju knjigu i Kašmir promet i njihove autore, Andrea Petrlik Huseinović kandidatkinja za nagradu ALMA 2019.

Na 25. sajmu knjige u Pekingu - BIBF, u okviru kojeg je ove godine održan i 1. Sajam dječje knjige - BICBF, hrvatskim nakladnicima Dječjoj knjizi i Kašmir prometu, kao i autorima Andrei Petrlik Huseinović i Kašmiru Huseinoviću, dodijeljena je nagrada BIBF - Reader’s Choice Award 2018. A Andrea Petrlik Huseinović je i hrvatska kandidatkinja za međunarodnu nagradu ALMA - Astrid Lindgren Memorial Award 2019.
Vijest • 17.08.2018.

Dječja knjiga i Kašmir promet predstavljaju svoja izdanja književnosti za djecu na Međunarodnom Sajmu knjiga u Pekingu

Od 22. do 26. kolovoza 2018. održati će se 25. BIBF – Međunarodni sajam knjiga u Pekingu, u sklopu kojeg će se održati i BICBF - Međunarodni sajam dječje knjige. Iz Hrvatske na sajmu će nastupiti nakladnička kuća Dječja knjiga i predstaviti hrvatske autore za djecu čije su knjige tijekom godina objavili u svojoj nakladi i nakladi Kašmir prometa.
Vijest • 07.02.2017.

Kampanja Čitaj mi! među kandidatima za međunarodnu nagradu ALMA 2017.

Kampanja Čitaj mi! službeno je potvrđena kao hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2017. Jedan ili više laureta bit će proglašeni u Nacionalnoj knjižnici u Štokholmu 4. travnja 2017. a uživo će se prenosti na Bolonjskom sajmu knjiga. Uz kampanju Čitaj mi!, nominirana je i naša poznata ilustratorica Andrea Petrlik Huseinović.
Najava • 04.02.2016.

Otvorenje izložbe Andreje Petrlik Huseinović 'Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo'

Povodom nominacije Andreje Petrlik Huseinović za nagradu ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) 2017. godine, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu otvorit će se izložba Andreje Petrlik Huseinović 'Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo'.
Vijest • 05.10.2015.

Jan Vjetroviti Andreje Petrlik Huseinović uvršten u izbor The White Ravens 2015.

Knjiga Andreje Petrlik Huseinović 'Jan Vjetroviti' uvrštena je u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu. Ove godine odabrano je 200 naslova iz 55 zemalja.
Vijest • 06.10.2007.

OVCA U KUTIJI ... stručni žiri nagradio Andreu Petrlik Huseinović

Kako smo u jučerašnjoj vijesti greškom spomenuli samo nagradu OVCA U KUTIJI koju je dječji žiri dodijelio Svjetlanu Junakoviću, dugujemo ispriku Andrei Petrlik Huseinović koju je stručni žiri nagrade OVCA U KUTIJI izabrao za ovogodišnju dobitnicu nagrade za najbolju slikovnicu u 2006./07. Andrea Petrlik Huseinović ovo je priznaje zaslužila za svoju knjigu "Maleni" u izdanju naklade Kašmir.