Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Branko Čegec ×

Najava • 15.10.2018.

Pjesnička tribina Odvalimo se poezijom: Čegec & Mićanović

Prvi gosti ovogodišnje sezone tribina Odvalimo se poezijom koja se održava u klubu Pločnik u Zagrebu, bit će 'ljudi iz Dvorišta', pjesnici, urednici, voditelji književnih radionica, pokretači književnog časopisa Quorum, Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 01.03.2018.

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza'

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza' održat će se u četvrtak, 1. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Karolina Lisak Vidović, Stipe Grgas, Tvrtko Vuković, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Najava • 03.06.2017.

Branko Čegec u Domu za starije i nemoćne osobe Centar

Tribina živi glasovi : Poezija i sjećanje, na kojoj će gostovati pjesnik i nakladnik Branko Čegec održat će se u subotu 3. lipnja u Domu za starije i nemoćne osobe Centar. Novu tribinu Hrvatskog društva pisaca moderira Tomica Šćavina.
Najava • 16.02.2017.

Književna Bookvica predstavlja Branka Čegeca

U razgovoru s autorom voditeljica Bookvice Patricija Vodopija i splitska pjesnikinja Katja Grcić pokušat će dati presjek više od tri desetljeća Čegecova poetskog izričaja predstavljajući publici knjigu 'Unatrag: izbor iz poezije (2012-1980)'.
Najava • 18.11.2016.

Književni petak : Mjesto za poeziju

Na Književnom petku ovog se tjedna nudi mjesto više. Mjesto za poeziju. Uređuje ga i vodi Ivica Prtenjača a gosti su mu Mateja Jurčević, ovogodišnja dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike, Branko Čegec i Kemal Mujičić Artnam. Dođite i pronađite svoje mjesto za poeziju.
Kritika • 18.06.2014.

Branko Čegec : Unatrag

Mićanović svojim pristupom Čegecovu opusu ne postavlja nužno pitanje 'što' odabrati, nego 'kako' je odabrano nastalo. I to cijeloj priči daje izrazito osoban ton. Kako u kategorijalnim aparatom kritike potkrijepljenome pogovoru tako i u ovom krokiju koji je opravdano istinito vjerujem, utkan u samo meso Čegecova pisma.
Najava • 29.04.2014.

Predstavljanje izbora iz poezije Branka Čegeca 'Unatrag (2012-1980)'

U utorak, 29. travnja 2014. s početkom u 19:00 sati Meandarmedia predstavlja novu knjigu Branka Čegeca, izbor iz autorovog pjesničkog opusa pod nazivom "Unatrag". Na promociji sudjeluju: Miroslav Mićanović, Zvonko Maković, Krešimir Bagić, Tvrtko Vuković i Branko Čegec.
Najava • 09.11.2013.

Jutro poezije : Branko Čegec

Jutro poezije nakon duljeg izbivanja vraća se u okrilje stare zagrebačke krčme Pod starim krovovima (Basaričekova 9), te će već ovu subotu, 9. studenoga s početkom u 10 sati, ugostiti ovogodišnjeg dobitnika Goranovog vijenca Branka Čegeca. Voditelj tribine je Robert Roklicer.