Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Daša Drdić ×

Vijest • 11.04.2018.

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik je međunarodne EBRD Literature Prize. Među troje finalista nagrade bili su i hrvatska književica Daša Drndić sa svojim romanom 'Belladonna', te Boris Akunin Autor s romanom 'All the World’s a Stage'.
Najava • 13.12.2016.

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić održat će se u utorak 13. prosinca u organizaciji i prostoru Hrvatskog društva pisaca. Na skupu sudjeluju: Velimir Visković, Andrea Zlatar, Dubravka Bogutovac, Nadežda Čačinović, Jagna Pogačnik, Biljana Romić, Gordana Crnković, Seid Serdarević i dr.
Vijest • 01.06.2015.

Sonnenschein Daše Drndić u užem izboru za nagradu Internationaler Literaturpreis

Nagrađivani roman 'Sonnenschein' autorice Daše Drndić ušao je u uži izbor za Internationaler Literaturpreis 2015 – Haus der Kulturen der Welt, književnu nagradu koja se dodjeljuje za vrhunsko prozno djelo i njegov njemački prijevod.
Najava • 26.03.2015.

Cruising sa Srđanom Sandićem : Daša Drndić

Na tribini Cruising sa Srđanom Sandićem koja će se održati u četvrtak 26. ožujka u Klubu MaMa u Zagrebu, gostuje Daša Drndić. V
Razgovor • 20.06.2013.

Daša Drndić : Za šaku trešanja

[IN MEMORIAM - DAŠA DRNDIĆ 10.8.1946. - 5.6.2018.] Sjećanje je varljiva kategorija. Neuhvatljiva. Upravo zato što se migolji, što se ne da, a stalno je prisutno, pa poput malih (i velikih) duhova prati nas s bezbroj svojih lica, i nakaznih i dobroćudnih. Iskrivljeno sjećanje alibi je za zaborav. Na njemu se zaborav hrani. Ili pojednostavljeno, u korijenu iskrivljenog sjećanja čuči katkada benigna, katkada...