Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europea u dvorištu ×

Najava • 10.11.2017.

Europea u dvorištu : Edina Szvoren

Prva ovosezonska gošća Europee u dvorištu suvremena je mađarska spisateljica i dobitnica Nagrade Europske unije za književnost 2015. godine Edina Szvoren. S autoricom će o aktualnoj temi – 'Definicija obitelji', razgovarati prevoditeljica knjige Xenia Detoni te moderatorica Ivana Bodrožić.
Najava • 23.03.2017.

Europea u Dvorištu predstavlja nizozemsku književnicu Marente de Moor

Europea u Dvorištu predstavlja hvaljenu i nagrađivanu nizozemsku književnicu Marente de Moor i njezin roman 'Nizozemska djeva'. Tema razgovora bit će Era barbarstva, a o tome će razgovarati i knjigu pobliže predstaviti: Marente de Moor, Gioia-Ana Ulrich Knežević i Toni Bandov. Razgovor moderira Ivana Bodrožić.
Najava • 07.03.2017.

Češki pisac Jan Nĕmec gostuje u Zagebu

Nagrađivani češki pisac mlađe generacije Jan Nĕmec gostuje u Zagrebu, u sklopu programa Europea u dvorištu predstavit će hrvatski prijevod svog romana 'Povijest svjetlosti'. Uz autora na predstavljanju će sudjelovati prevoditeljica knjige Katica Ivanković, urednik knjige Kristijan Vujičić i prevoditelj na događanju Alen Novosad, dok će razgovor s gostima voditi Ivana Bodrožić.
Najava • 07.02.2017.

Danski pisac Kristian Bang Foss gostuje u Zagrebu

Prva ovogodišnja Europea u dvorištu predstavlja danskog pisca Kristiana Banga Fossa, dobitnika Nagradu EU za književnost 2013. godine. O romanu 'Smrt vozi Audi' s autorom će razgovarati prevoditelji knjige Dora Maček i Mišo Grundler, dok će razgovor moderirati Ivana Bodrožić.
Najava • 14.12.2016.

U Zagrebu gostuje albanski pisac Ben Blushi

U Zagrebu gostuje jedan od najznačajnijih albanskih pisaca današnjice – Ben Blushi, koji će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Otelo – Arap iz Vlore', prvi cjeloviti prijevod književnog djela s albanskog jezika u posljednjih 20 godina. S autorom će razgovarati Augustin Palokaj, Leonard Hamitaj i Ivana Bodrožić.
Najava • 24.11.2015.

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu, u sklopu Europee u Dvorištu predstavit će svoju knjigu 'Kratka teorija putovanja i jedna pustinja'. Povod je to razgovoru na temu 'Putovanje prema unutra' u kojem će uz autora sudjelovati Matija Janeš, Branko Čegec i moderatorica susreta, Ivana Simić Bodrožić.
Najava • 06.10.2015.

Europea u Dvorištu: Afonso Cruz

Europea u Dvorištu predstavit će portugalskog pisca Afonsa Cruza, autora romana 'Kokoschkina lutka' za koji je dobio Nagradu Europske unije za književnost. Uz autora sudjelovat će prevoditelji Dean Trdak i Tanja Tarbuk, a susret će moderirati Kristijan Vujičić.