Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europea u dvorištu ×

Najava • 06.11.2018.

Književna Europea predstavlja nizozemsku spisateljicu Connie Palmen

Književni festival Europea ugostit će suvremenu nizozemsku spisateljicu Connie Palmen koja će nam predstaviti svoju knjigu 'Ti kažeš', tragičnu ljubavnu priču Sylvije Plath i Teda Hughesa. S autoricom će u utorak, 6. studenoga u književnom klubu Booksa razgovarati Romana Perečinec i Ivana Bodrožić.
Najava • 13.10.2018.

Šesta Europea počinje susretom s portugalskim autorom Afonsom Cruzom

Prvi je gost ovogodišnje Europee jedan od najvažnijih suvremenih portugalskih autora Afonso Cruz koji će predstaviti roman 'Cvijeće' nedavno objavljen u izdanju Naklade Ljevak i prijevodu Deana Trdaka. Tema romana je naše pamćenje i pitanje kako nas ono određuje.
Najava • 10.11.2017.

Europea u dvorištu : Edina Szvoren

Prva ovosezonska gošća Europee u dvorištu suvremena je mađarska spisateljica i dobitnica Nagrade Europske unije za književnost 2015. godine Edina Szvoren. S autoricom će o aktualnoj temi – 'Definicija obitelji', razgovarati prevoditeljica knjige Xenia Detoni te moderatorica Ivana Bodrožić.
Najava • 23.03.2017.

Europea u Dvorištu predstavlja nizozemsku književnicu Marente de Moor

Europea u Dvorištu predstavlja hvaljenu i nagrađivanu nizozemsku književnicu Marente de Moor i njezin roman 'Nizozemska djeva'. Tema razgovora bit će Era barbarstva, a o tome će razgovarati i knjigu pobliže predstaviti: Marente de Moor, Gioia-Ana Ulrich Knežević i Toni Bandov. Razgovor moderira Ivana Bodrožić.
Najava • 07.03.2017.

Češki pisac Jan Nĕmec gostuje u Zagebu

Nagrađivani češki pisac mlađe generacije Jan Nĕmec gostuje u Zagrebu, u sklopu programa Europea u dvorištu predstavit će hrvatski prijevod svog romana 'Povijest svjetlosti'. Uz autora na predstavljanju će sudjelovati prevoditeljica knjige Katica Ivanković, urednik knjige Kristijan Vujičić i prevoditelj na događanju Alen Novosad, dok će razgovor s gostima voditi Ivana Bodrožić.
Najava • 26.10.2016.

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson gostuje u Zagrebu

Islandski pisac Ófeigur Sigurðsson gost je drugog jesenskog predstavljanja Europee u Dvorištu 2016. Povod gostovanja i razgovora s autorom njegova je knjiga Pripovijest o Jónu o kojoj će, kao i o islandskoj književnosti današnjice, s autorom razgovarati urednik knjige Kristijan Vujičić i prevoditelj Igor Opić, dok će razgovor moderirati Ivana Bodrožić.
Najava • 24.11.2015.

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu, u sklopu Europee u Dvorištu predstavit će svoju knjigu 'Kratka teorija putovanja i jedna pustinja'. Povod je to razgovoru na temu 'Putovanje prema unutra' u kojem će uz autora sudjelovati Matija Janeš, Branko Čegec i moderatorica susreta, Ivana Simić Bodrožić.