Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski državni arhiv ×

Najava • 22.02.2018.

Kulturni četvrtak u HDA: predavanje Glagoljajmo zajedno!

Predavanje 'Glagoljajmo zajedno!', uz obilježavanje 25. obljetnice Društva prijatelja glagoljice, održat će se 22. veljače u Hrvatskome državnom arhivu u Zagrebu. Predavanje će održati Kristina Repar i Jasenka Štimac.
Najava • 16.02.2017.

Filmski četvrtak u HDA : Pod maskama

Program filmova 'Pod maskama' u Hrvatskome državnom arhivu prikazat će dio sačuvanih zapisa iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva koji se bave temom karnevala i maškara. Osvrt nakon projekcije održat će Tomislav Pletenac.
Najava • 15.12.2016.

Filmski četvrtak u HDA : Dobro došli profesore Baltazar

U susret 50. obljetnici simpatičnog profesora Baltazara i božićnim praznicima, Hrvatski državni arhiv poziva vas na projekcije izbora crtanih filmova iz prve sezone. Nakon projekcije filmova, filmski kritičar Željko Luketić održat će kratko predavanje o Zagrebačkoj školi crtanoga filma.
Najava • 27.10.2015.

Kratkometražni filmovi Ante Babaje u Hrvatskom državnom arhivu

Obilježavanje Svjetskog dana audiovizualne baštine održat će se u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, prikladnim programom u okviru kojeg će se prikazati restaurirani kratkometražni filmovi redatelja Ante Babaje.
Vijest • 09.06.2014.

U Hrvatskoj se 9. lipnja obilježava Međunarodni dan arhiva

Međunarodni dan arhiva obilježava se od 2008. godine, a Međunarodno arhivsko vijeće za taj je dan odabralo 9. lipnja, datum obljetnice svojeg osnivanja 1948. godine, pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Tog dana arhivi upoznaju javnost sa svojim aktivnostima i pripremaju posebne programe kojima javnosti žele približiti vrijednost arhiva, njihovu pristupačnost, važnost dokumenata koji su u njima pohranjeni...
Najava • 18.09.2013.

Putovanje kroz povijest hrvatskog filma

Hrvatski državni arhiv u Zagrebu vodi vas kroz putovanje kroz povijest hrvatskog filma. U programu "Filmski četvrtak u HDA" pogledajte projekcije filmova iz Nacionalne filmske zbirke. Prva projekcija donosi izbor filmova "Best of Zagreb film I.dio", a održat će se u četvrtak 19. rujna u zgradi Arhiva.
Najava • 10.06.2013.

Hrvatski državni arhiv obilježava Međunarodni dan arhiva

Hrvatski državni arhiv i ove godine obilježava Međunarodni dan arhiva. Arhiv će u ponedjeljak 10 lipnja, tradicionalno otvoriti svoja vrata javnosti organizacijom izložbi, predavanja, radionica, stručnih skupova, upoznavanjem s radom i javnim uslugama HDA, promocijama knjiga te drugim promotivnim aktivnostima.