Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski školski muzej ×

Vijest • 05.03.2019.

Originalni rukopisi Mate Lovraka izloženi u Školskom Muzeju

Povodom 120. obljetnice rođenja našeg poznatog dječjeg pisca Mate Lovraka u Hrvatskom školskom muzeju bit će izloženi originalni rukopisi najpoznatijih Lovrakovih dječjih romana, Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice i Neprijatelj br. 1. koji se ovom prigodom prvi put predstavljaju javnosti.
Najava • 01.02.2019.

Akcija 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' u Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej započinje akciju 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' kojom vas poziva na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Akcija započinje u Noći muzeja, u petak 1. veljače od 18 do 1 sat, a prikupljat će se spomenari i leksikoni! Muzej će predmete pohraniti kao vrijedno kulturno blago.
Najava • 10.05.2018.

Besplatna radionica u Školskom muzeju - postani novinar!

Povodom izložbe 'O čemu govorimo kada govorimo o obrazovanju : Medijska slika obrazovanja u Hrvatskoj u 21. stoljeću' u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu održat će se besplatna radionica 'Postani pravi novinar!' Radionicu će voditi dugogodišnji urednik Školskih novina Marijan Šimeg.
Najava • 07.12.2017.

Izložba Moja prva početnica u Školskom muzeju

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvara se izložba 'Moja prva početnica'. Izložba će predstaviti zbirku od 120 početnica na 70 jezika iz 42 zemlje svijeta, a posjetiteljima će približiti i šareni svijet naroda, jezika i pisama.
Vijest • 23.03.2017.

Izložba 'Kad bi drveće hodalo' posvećena Grigoru Vitezu

U Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba 'Kad bi drveće hodalo' kojom se prvi put hrvatskoj javnosti prezentira bogata ostavština pjesnika Grigora Viteza, jednog od utemeljitelja suvremene hrvatske dječje književnosti. Izložba je nastala povodom 105. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti Grigora Viteza.