Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Igor Rajki ×

Najava • 18.02.2016.

Večer Igora Rajkija u splitskoj Bookvici

Na Bookvicu stiže jedan od najoriginalnijih hrvatskih pisaca, čovjek za kojeg se s pravom kaže: 'Svi pisci pišu na jedan način, a Igor Rajki na drugi'. Ovoga četvrtka, 18. veljače u splitskom klubu Quasimodo Igor Rajki će publici predstaviti svoj posljednji roman 'Puteni nametnik', ali i svoj opus općenito.
Vijest • 02.10.2015.

Benini, Malkoč, Periš, Prtenjača i Rajki u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

Tportalov žiri odabrao pet finalista književne nagrade roman@tportal.hr za najbolji roman izdan u 2014. u Hrvatskoj. Tročlani žiri odabrao je pet finalista, a oni su: Milena Benini, Zoran Malkoč, Želimir Periš, Ivica Prtenjača i Igor Rajki.
Najava • 17.02.2015.

Predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Atavizmirenja!'

Predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Atavizmirenja! (B strana spomen-ploče)', u izdanju Hrvatskog društva pisaca, održat će se u utorak 17. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih. Odabrane tekstove čitati će glumice Nina Violić i Jadranka Ðokić. S autorom će razgovarati Srđan Sandić.
Razgovor • 23.01.2015.

Igor Rajki : Razumjeti osjećaj u kojem nije nužno osjetiti razumijevanje

Pisanje čeka oporaviti čitatelja od zadrtosti želja. Najnježniji mučitelj u kojeg se nikad ne zaljubljujemo, jer zbog njega i znamo praviti razlike, ali ga uvijek volimo, jer isto zbog njega kadri smo za cjelovitost. Obnoviti stvaralačko u čitatelju je davanje prilike i oduzimanje sebičnosti. Talentirati ga za samog sebe ili ga odbiti od sebe ako želi biti netko drugi, ali mu dati puni smještaj u...
Najava • 04.06.2009.

Ribook : 'Ne bih o tome' : Rajki i Beck

U riječkoj knjižari Ribook, u četvrtak, 4. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. O ovom neobičnom romanu koji sadrži elemente parodije, antiutopije, krimića, avangardnog pisma, književne polemike… prozboriti će sami autori uz kritičko-teorijski osvrt Tomislava Brleka. Razgovor moderira Jadranka Pintarić.