Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Matijašević ×

Najava • 14.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević, održat će se u četvrtak 14. veljače u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica) i Jasna Bilušić (glumica).
Najava • 21.11.2017.

Književna tribina Što je pisac htio reći, gostuje Irena Matijašević

Književna tribina 'Što je pisac htio reći' prilika je za razgovor o romanu 'Kao kiša', Irene Matijašević. Učinit će to Patricija Horvat, koja će istražiti kako je autorica u ovom romanu suprotstavila dva svijeta – racionalni i digitalni s kaotičnim i astralnim – i kako je u tom procesu prošla ljubav?
Najava • 16.03.2017.

Tribina Sinestezije : Irena Matijašević, Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević

Na tribini pod nazivom Crno pismo u Hrvatskom društvu pisaca gostuje Irena Matijašević. U razgovoru u kojem će sudjelovati i Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević, bit će riječi o temi traume, nesanice, o prekrajanju povijesnih narativa, odnosno o povezanosti povijesnog narativa, sjećanja i traume, o ljubavi i samoispitivanju.
Razgovor • 05.01.2016.

Irena Matijašević : Šutnja je imanentnija ljubavi od govora

Velika se bitka vodi između razuma i emocija, teško je literarno prenijeti emociju. Ljubav razvija neki šutljivi jezik jer između dvoje ljudi koji se razumiju jako dobro ne treba zapravo puno riječi. Baš suprotno, riječima se nekada može ubiti emocija jer smo ju izgovorili.
Najava • 15.12.2015.

Poezija u dvorištu : Irena Matijašević

U utorak 15. prosinca s početkom u 19,00 sati gošća Poezije u dvorištu je pjesnikinja Irena Matijašević. Druženje s autoricom održat će se u Caféu u dvorištu u Zagrebu.