Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivan Sršen ×

Najava • 13.12.2016.

Tribina: Zašto je knjiga postala neželjen predmet?

Zašto je knjiga – u kulturi u kojoj je krajnji cilj imati što više (stvari) i zadovoljiti sve svoje (materijalne) želje – postala neželjen predmet? O ovom i drugim pitanjima, u utorak 13. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, razgovaraju Nenad Bartolčić i Ivan Sršen. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
Najava • 11.03.2016.

Književni petak : Knjige preko Schengena

Književni petak najavljuje novu tribinu Knjige preko Schengena na kojoj će se razgovarati o mogućnostima, uvjetima i tajnama plasmana domaćih autora na inozemna tržišta, Gosti tribine su Ivan Sršen i Diana Matulić, osnivačica agencije Corto Literary, koja predstavlja poznate pisce jugoistočne Europe i regije u inozemstvu.
Najava • 28.10.2009.

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjajno mjesto za nesreću'

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša "Sjajno mjesto za nesreću" (Sandorf, 2009) održat će se u srijedu, 28. listopada 2009. u 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Damir Karakaš, urednik Robert Perišić, dramski pisac Nina Mitrović i izdavač Ivan Sršen, a odlomke iz knjige čitat će glumci Milivoj Beader i Siniša Ružić.
Najava • 14.09.2006.

Promocija biografije Toma Waitsa

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 14. rujna 2006. u 19 sati održat će se promocija biografije: "Tom Waits : razuzdane godine" autora Jaya S. Jacobsa (Naklada Mlinarec & Plavić, 2006.). Biografija Toma Waitsa otkriva pozadinu stvaranja "glazbe pijanih patuljaka, cirkuskih atrakcija i dezorijentiranih mornara", a predstaviti će je urednici Robert Mlinarec i...