Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jasen Boko ×

Najava • 21.05.2019.

Profil knjiga predstavlja novu knjigu Jasena Boke 'Latinskom Amerikom uzvodno'

U utorak, 21. svibnja 2019., u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, nakladnička kuća Profil knjiga predstavlja novu knjigu Jasena Boke 'Latinskom Amerikom uzvodno: Za Che Guevarom od Patagonije do Kube'. Na promociji će uz autora Jasena Boku o knjizi govoriti povjesničar i publicist Dragan Markovina i urednica Ivana Žderić.
Najava • 02.02.2017.

Predstavljanje knjige Jasena Boke o caru Dioklecijanu na Bookvici

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 2. veljače 2017., voditeljica Patricija Vodopija razgovarat će sa splitskim autorom Jasenom Bokom o njegovoj kontroverznoj biografiji rimskog cara Dioklecijana.
Najava • 21.01.2016.

Tribina Demontaža : Autor i/ili tekst

Prva iz ciklusa tribina 'Demontaža' bavi se odnosom autora i teksta. Bilo da se radi o umjetničkom ili znanstvenom tekstu, postavlja se pitanje relevantnosti aktivnosti i svjetonazora autora koji stoji iza angažmana u tekstu. Sudjeluju: Jurica Pavičić, Dragan Markovina i Jasen Boko.
Najava • 15.01.2015.

Bookvica: stopama Aleksandra Velikog

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 15. siječnja u splitskom klubu Quasimodo, publika će čuti priče s putovanja po tragovima velikog antičkog vojskovođe Aleksandra Velikog. Uz moderatora Renata Baretića gostuju splitski putopisac Jasen Boko i arheologinja Nikolina Uroda.
Najava • 18.12.2014.

Bookvica u društvu Hrvoja Ivančića i Jasena Boke

Posljednja ovogodišnja Bookvica, u kojoj će putnik i pisac Hrvoje Ivančić predstaviti svoju nedavno objavljenu knjigu 'Samsara – Put na Istok', održat će se u četvrtak, 18. prosinca u splitskom klubu Quasimodo. S gostom će o sve popularnijem žanru putopisa razgovarati još jedan poznati putopisac – Jasen Boko.