Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Luko Paljetak ×

Vijest • 03.10.2018.

Sanja Pilić, Ivana Šojat i Luko Paljetak pobjednici Večernjakovog natječaja Ranko Marinković za kratku priču

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču Večernjeg lista (koji nosi ime Ranka Marinkovića) pristiglo je 749 priča, od kojih su one 52 autora objavljene i u subotnjem Večernjakovu prilogu Obzoru. Stručni žiri kojim je predsjedao akademik Milivoj Solar izabrao je najbolje: prvonagrađena je Sanja Pilić, drugonagrađena je Ivana Šojat a trećenagrađeni je Luko Paljetak.
Vijest • 30.09.2018.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2018. godinu - nagrada za životno djelo Luki Paljetku

Nagrada Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo dodijeljena je Luki Paljetku, a godišnje nagrade dobili su Igor Buljan (za najbolji prijevod proze), Kiril Miladinov (za najbolji prijevod publicistike) i Željka Černok (za najbolji prijevod djela namijenjenog djeci i mladima).
Najava • 24.02.2012.

Zagrebačke posvete posvećene pjesniku Luku Paljetku

U petak 24. veljače u Muzeju Mimara Teatar poezije priređuje Zagrebačke posvete velikom pjesniku Luku Paljetku naslova „Singerica pod snijegom“. U programu sudjeluju: Luko Paljetak, Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez, Darko Matićević...
Najava • 30.05.2008.

Predstavljanje dviju novih knjiga Luka Paljetka

Predstavljanje dviju novih knjiga Luka Paljetka "Pregovaranja" (pjesme) i "Vanjski rub : Studije i ogledi o stranim književnostima i književnicima", u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u petak, 30. svibnja 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjige će uz autora predstaviti Tatjana Jukić, Tonko Maroević i Nives Tomašević.
Vijest • 30.11.2007.

Luki Paljetku - Stara maslina

Na 21. Međunarodnom festivalu dječijeg i stvaralaštva za djecu "Susreti pod starom maslinom", koji je od 20. do 23. studenog 2007. održan u Baru u Crnoj Gori, nagrada "Stara maslina" za cjelokupno stvaralaštvo za djecu dodijeljena je Luki Paljetku, "jednom od najvećih živih stvaralaca južne Evrope"...