Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nada Mihelčić ×

Najava • 10.12.2015.

Predstavljanje posljednjeg romana Nade Mihelčić 'Draga mama'

Zbog iznenadne smrti, Nada Mihelčić nije dočekala izlazak svog posljednjeg romana 'Draga mama', koji je nedavno izašao u izdanju Naklade Ljevak. Ova je promocija poziv da zajedno odamo počast jedinstvenoj autorici čije je stvaralaštvo ostavilo trag u životima mnoge djece.
Vijest • 29.10.2015.

Umrla cijenjena književnica za djecu i mlade Nada Mihelčić

Javljamo tužnu vijest da je danas, u četvrtak 29. listopada 2015. u Zagrebu u 69. godini života preminula višestruko nagrađivana hrvatska književnica za djecu i mlade Nada Mihelčić.
Vijest • 08.03.2012.

Nada Mihelčić, Zdenko Bašić i Željka Černok na Časnoj listi IBBY 2012.

IBBY je Međunarodno vijeće za dječju knjigu, a čiji su članovi 64 nacionalne sekcije te mnogobrojni pojedinci. IBBY dodjeljuje Andersenovu nagradu, a objavljuje i Časnu listu IBBY-a kao preporuku izdavačima za prevođenje kvalitetnih djela. Svake godine nacionalne sekcije IBBY-ja biraju autore za Časnu listu, pa je tako i hrvatska nacionalna sekcija IBBY-ja za Časnu listu 2012 odabrala spisateljicu...
Vijest • 03.03.2011.

Poznati dobitnici nagrada i pohvala 'Grigor Vitez' za 2010. godinu

Poznati su dobitnici nagrada i pohvala Grigor Vitez za tekst i ilustraciju u knjigama za djecu u 2010. godini. Ova naša najstarija nagrada za dječju književnost ove se godine dodjeljivala po četrdeset i treći put, a dodjeljuje se književnicima i likovnim umjetnicima koji žive i djeluju na tlu Hrvatske, za njihova autorska dostignuća u knjigama za djecu. 
Razgovor • 16.06.2010.

Nada Mihelčić : Kroz život treba prolaziti poput djece koja šetaju Velesajmom

Ja sam vrlo, vrlo glasan zagovornik teze po kojoj se pisanje za djecu bitno razlikuje od pisanja za odrasle. Naime, ukoliko se želite latiti ikakvog pisanja, prije nego zapišete prvu rečenicu morate u glavi raščistiti barem dvije stvari: što želite reći i kome ste to govorenje namijenili. To će vas odmah ograničiti jasnim spoznajama o tome kamo ne možete smjestiti radnju i kakvim jezikom se ne...