Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Mirko Kovač ×

Vijest • 01.10.2018.

Dodijeljena Nagrada Mirko Kovač za 2017. godinu

Na petim Danima Mirka Kovača, u subotu 29. rujna u rovinjskom kinu Gandusio četvrti je put dodijeljena Nagrada Mirko Kovač u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.
Vijest • 08.09.2017.

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2017. godinu

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2017. godinu su: Hana Jušić 'Ne gledaj mi u pjat' (za najbolje djelo mladog autora); Ivan Čolović 'Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita' (za najbolju knjigu eseja); 'Dobra žena' Mirjane Karanović, Stevana Filipovića i Darka Lungulova (za najbolji scenarij) i Damir Ovčina 'Kad sam bio hodža' (za najbolji roman).
Vijest • 09.09.2016.

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2016 godinu.

Dobitnici Nagrade Mirko Kovač za 2016. godinu su: Vladimir Tabašević 'Tiho teče Misisipi' (za najbolje djelo mladog autora); Ivan Lovrenović 'Isus u Ahmićima' (za najbolju knjigu eseja); Ti mene nosiš Ivone Juke (za najbolji scenarij) i Slobodan Šnajder 'Doba mjedi' (za najbolji roman).
Najava • 01.10.2015.

Drugi Dani Mirka Kovača

Drugi Dani Mirka Kovača održat će se u Rovinju od 1. do 4. listopada 2015. Dani su posvećeni odnosu politike i književnosti te će se na četiri okrugla stola raspravljati o važnim i aktualnim temama, od kojih je u svjetlu izbjegličke krize posebno zanimljiva ona o egzilu.
Vijest • 15.09.2015.

Proglašeni dobitnici prve Nagrade Mirko Kovač

Dobitnici novoosnovane Nagrade Mirko Kovač za najbolja djela objavljena ili snimljena u prethodnoj kalendarskoj godini na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije su: Oto Horvat, Vuk Ršumović, Svetlana Slapšak i Dragan Markovina.