Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u dvorištu ×

Najava • 03.10.2019.

Poezija u dvorištu: Treći program (Prtenjača, Matijašević)

Program Poezija u dvorištu ugostit će pjesnički dvojac – Irenu Matijašević i Ivicu Prtenjaču. Osim što su oboje pjesnici i prozni pisci, također su i medijski radnici na Hrvatskom radiju gdje uređuju i vode emisije u kojima se može čuti poezija i u kojima se razgovara o poeziji.
Najava • 30.05.2019.

U programu Poezije u dvorištu gostuje Vlado Martek

Program Poezija u dvorištu ugostit će jednog od naših najpoznatijih konceptualnih umjetnika i pjesnika, Vladu Marteka. Poznat kao pjesnik koji njeguje svoju poziciju marginalnosti i rijetko istupa u javnosti, stoga je ovo rijetka prilika da čujemo što će nam reći o svojoj poeziji i poziciji u umjetnosti. Pjesme iz nove knjige čitat će drugi pjesnici i umjetnici.
Najava • 26.02.2019.

Poezija u dvorištu - Sve bilo je muzika: Maja & Zrinka Posavec

U programu Poezije u dvorištu koja će se održati 26. veljače (utorak) u 19 sati u zagrebačkom Caféu u dvorištu, s temom Sve bilo je muzika, gostuju Maja & Zrinka Posavec. Voditeljica programa je Sanja Baković.
Najava • 15.05.2018.

Program 'Poezija u dvorištu' ugošćuje laureate Goranovog proljeća 2018. Mariju Dejanović i Tonka Maroevića

U sklopu programa 'Poezija u dvorištu' u utorak, 15. svibnja u 19 sati gostuju Marija Dejanović i Tonko Maroević, ovogodišnji dobitnici nagrada Goranovog proljeća. Urednici i voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 27.03.2018.

Poezija u dvorištu – pjesnik i kritičar Krešimir Bagić

Gost je Krešimir Bagić, a tema je Poezija i kritika – od pogleda do svijeta. Poeziju čitaju glumci: Ivan Ožegović, Barbara Videc, Katarina Strahinić, Ana-Marija Žužul i Damjan Simić. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 20.12.2016.

Poezija u dvorištu: Ivan Šamija

Gost ciklusa tribina Poezija u dvorištu, u utorak 20. prosinca u Caféu u dvorištu, bit će pjesnik Ivan Šamija. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 20.09.2016.

Poezija u dvorištu : Hrvoje Pejaković (1960–1996)

'Poezija u dvorištu' posvećena je 20. obljetnici smrti pjesnika Hrvoja Pejakovića. Razgovaraju i čitaju: Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević, Dražen Katunarić, Sibila Petlevski, Krešimir Bagić i Dražen Šivak. Voditelji: Branko Čegec i Miroslav Mićanović.