Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Revija malih književnosti ×

Najava • 03.12.2018.

Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb)

'Pobunjena želja' zajednički je program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji će se od 3. do 7. prosinca održati u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku Središnji dio programa književni je festival koji će hrvatskoj čitateljskog publici predstaviti suvremenu književnost Magreba, odnosno Alžira, Maroka, Tunisa i Libije.
Najava • 05.12.2017.

Revija malih književnosti : Sjedinjene države Levanta

13. Revija malih književnosti održat će se od 5. do 10. prosinca u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru. Domaćoj će se publici predstaviti sedmero levantskih književnica i književnika: Hoda Barakat, Khaled Khalifa, Asmaa Azaizeh, Golan Haji, Maan Abu Taleb, Adania Shibli i Renad Qubbaj.
Najava • 15.12.2016.

12. Revija malih književnosti : Benelux

Ovogodišnja 12. Revija malih književnosti posvećena je autorima iz Belgije, Nizozemske i Luksemburga a predstavit će šestoro autora koji do sad nisu bili poznati hrvatskim čitateljima. Revija malih književnosti održat će se u četvrtak 15. prosinca u zagrebačkom klubu Booksa.
Najava • 29.10.2015.

Pogledajte što vas očekuje u emisiji Knjiga ili život

U sljedećih tjedan dana emisija će predstaviti aktualnu dobitnicu Nobelove nagrade Svetlanu Aleksievič, pisce iz Estonije, Latvije i Litve koji su gostovali na ovogodišnjoj Reviji malih književnosti i književno-terapeutski dvojac Larí i Marí, a svojih 10 minuta dobit će i Kristijan Vujičić.
Najava • 21.10.2015.

Revija malih književnosti : Latvija, Litva, Estonija

Jedanaesta Revija malih književnosti održat će se od 21. do 23. listopada u klubu Booksa u Zagrebu. Ove godine Revija će ugostiti dvanaestoro autora i autorica iz tri zemlje koji pišu na četiri jezika, a koji su vrlo jedinstveni po svom književnom izričaju i stilu. Oni dolaze iz Estonije, Latvije i Litve.
Vijest • 09.10.2009.

Revija malih književnosti u Molekuli u Rijeci

Udruga Katapult iz Rijeke ove subote, 10. listopada 2009. s početkom u 20 sati u Molekuli ugošćuje peti po redu književni festival pod nazivom Revija malih književnosti. U sklopu Revije, riječkoj će se publici predstaviti srpski pisci i pjesnikinja: Dragana Mladenović, Oto Oltvanji i Srđan Papić. Njih će osobno predstaviti novinar, kolumnist i kritičar Teofil Pančić.
Najava • 06.10.2009.

Revija malih književnosti u Booksi : književna scena Srbije

U utorak, 6. listopada 2009. u 19 sati, u Booksi u Zagrebu započinje književni festival 'Revija malih književnosti', na kojoj će se nakon Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Bugarske, predstaviti književna scena Srbije. Književni kritičar Teofil Pančić odabrao je osmero prozaista, pjesnika i pjesnikinja koji će od 6. do 10. listopada gostovati u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Dubrovniku.
Najava • 09.10.2008.

Revija malih književnosti u Rijeci

Revija malih književnosti se na kratko seli u Rijeku, gdje će u četvrtak, 9. listopada 2008. u 19 sati nastupiti u riječkom klubu Molekula. Riječkoj će se publici predstaviti bugarski pisci: Angel Igov, Emanuil A. Vidinski, Jana Bukova, Silvija Tomova, Kamelija Spasova, Marija Kalinova, Marin Bodakov, Nadežda Radulova, Marica Kolčeva i Mira Duškova.