Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Robert Perišić ×

Najava • 07.04.2019.

Projekt 'Odvalimo se poezijom' u Booksu dovodi Roberta Perišića

U književnom klubu Booksa (Zagreb), u nedjelju 7. travnja 2019. s početkom u 18.30 sati, održat će se pjesnički susret 'Odvalimo se poezijom: Robert Perišić - iz stvarnosne čitanke'. Ovoga puta tema razgovaranja (i podsjećanja) je 'stvarnosna poezija'.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Kritika • 18.12.2015.

Robert Perišić : Područje bez signala

Treba li završetak romana shvatiti kao kritiku suvremenosti ili konačno odustajanje od paradigme 'čekanja boljih vremena' i zagovor uzimanja vlastite sudbine u svoje ruke otvoreno je pitanje. Sam tekst podržava više od jednog tumačenja i ta otvorenost vjerojatno je njegova najbolja osobina. 'Područje bez signala' potvrđuje Perišića kao pronicljivog tumača ljudskih sudbina i duhovitog i pažljivog...
Vijest • 18.12.2013.

Perišićev 'Our Man in Iraq' među zapaženim prijevodima objavljenim u SAD 2013.

Nakon što je u travnju Black Balloon Publishing iz New Yorka objavio roman Roberta Perišića "Naš čovjek na terenu" (u engleskom prijevodu Our Man in Iraq) i nakon niza pohvalnih kritika i prikaza u američkim i kanadskim medijima, ugledni američki časopis World Literature Today uvrstio je Perišićev roman na popis najboljih knjiga objavljenih u prijevodu u SAD u 2013.
Najava • 21.06.2013.

Čazmanski pARTy : Robert Perišić

Na književnoj tribini Čazmanski pARTy u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi, u petak 21. lipnja gostuje Robert Perišić. Voditelj tribine Slađan Lipovec s autorom će razgovarati o borbi za poboljšanje statusa pisca, o hrvatskoj i inozemnoj književnosti i izdavaštvu, prijevodima, vlastitim počecima i međunarodnoj afirmaciji...
Vijest • 18.09.2008.

Vladimir Bulić, Robert Perišić i Nikola Petković u Frankfurtu

Vladimir Bulić, Robert Perišić i Nikola Petković borave u Njemačkoj, točnije u Franfurtu gdje će nastupiti dva puta. U petak, 19. rujna, u 20 sati, u prostoru na Konstablerwache, u sklopu manifestacije “Europäische Woche der Mobilität“ i u nedelju, 21. rujna gdje će u poznatoj kavani «Nachtleben» još jednom čitati za naše ljude koji žive u Frankfurtu i okolici.
Najava • 23.02.2008.

Promocija novog romana Roberta Perišića 'Naš čovjek na terenu'

Promocija novog romana Roberta Perišića «Naš čovjek na terenu», održati će se subotu, 23. veljače 2008., u 14 sati, u Ghetaldus optici u Zagrebu (Gajeva 2). Roman će predstaviti Jagna Pogačnik, Siniša Labrović i Drago Glamuzina. Iz romana čitaju Filip Šovagović i Milivoj Beader, a voditelj je Ivica Prtenjača.