Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sándor Márai ×

Kritika • 17.05.2019.

Sándor Márai : Četiri godišnja doba

Magija ovih tekstova na čitatelja djeluje principom koji je, prije obrnut nego prevladavajući u književnosti – principom „odčaravanja“, a ne „očaravanja“, no nipošto ne bez literaturi neophodnih „slikarskih pozadina“, plastičnosti opisanih priloga, vjerno oslikanih dijaloga.
Kritika • 23.10.2017.

Sandor Marai : Buntovnici

"Buntovnici" su prvorazredna punk arheologija. Iz mađarske provincije, iz posljednjih mjeseci Prvog svjetskog rata, iz malog, izoliranog evropskog jezika, stiže nam paradigma punka, njegove generacijske i društvene pobune, njegova bijesa, apsurda, neartikulirane artikuliranosti.
Kritika • 11.01.2017.

Sándor Márai : Knjiga o travama

Máraijevo uvjerenje bilo je da je čovjek slobodan dok god je pravedan, i da je najmoćniji gospodar, ukoliko je nepravedan, nemoćan naspram čovjekove duše. To je vrlo važno uvjerenje, koje ga je, vjerojatno, održalo na njegovom putu individualnosti i stvaralaštva, i koje može biti potporom – podrškom mnogim drugim umovima...
Vijest • 02.07.2009.

Novo izdanje : 'Rastava u Budimu' Sádora Máraija

U izdanju naklade Mirakul upravo iz tiska izašla knjiga "Rastava u Budimu" mađarskog pisca Sándora Máraia, autora slavnog romana "Kad svijeće dogore". Sándor Márai posthumno je proglašen jednim od najvažnijih pisaca europske književnosti 20. stoljeća nakon što je krajem prošlog desetljeća njegovo značajno i vrijedno književno djelo ponovno otkriveno.
Najava • 19.11.2008.

Književna večer Sándora Máraia

Veleposlanstvo Republike Mađarske i nakladnička kuća Mirakul organizatori su književne večeri Sándora Máraia koja će se održati u srijedu, 19. studenoga 2008. u 19 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu. Na književnoj večeri posvečenoj jednom od najvažnijih pisaca europske književnosti 20. stoljeća sudjeluju: Mihály Szegedi-Maszák, Milana Vuković Runjić, Xenia Detoni i Goran Grgić.