Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Baković ×

Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.
Najava • 31.05.2019.

Književni petak: Književnost s otoka

Tribina Književni petak posvećena je Književnosti s otoka. O tradicija naše 'otočke' književnosti, koja je bogata, ali i nedovoljno poznata, govorit će troje izuzetnih pisaca, bodula zatočenih na privremenom radu u Zagrebu: Sanja Baković (Bol, Brač), Lara Mitraković (Komiža, Vis), Darko Šeparović (Vela Luka, Korčula).
Najava • 26.04.2019.

Program 'Poezija u dvorištu' predstavlja Istočni blok

Program Poezija u dvorištu predstavlja pjesnikinju i pjesnike životno i prostorno vezane za istočni dio Hrvatske, stoga je i okvirni naslov ovog susreta Istočni blok. Kako stvaraju i kako pišu suvremeni slavonski pjesnici, što se događa i ne događa s poezijom u prostorima iz kojih dolaze, osjećaju li se u bilo kojem smislu izmješteno...?
Najava • 10.10.2017.

Poezija na živo : Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gostuje na tribini 'Poezija na živo'. Na tribini će čitati svoje nove pjesme i o pročitanom razgovarati s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice.
Najava • 21.09.2017.

Književni festival u Zadru: KaLibar bestiVal 2017.

Peto izdanje zadarskog književnog festivala KaLibar bestiVal održat će se od 21. do 23. rujna na dvije gradske lokacije. Na Festivalu će se predstaviti Boris Rašeta, Sanja Baković, Željka Horvat Čeč, Nada Topić, Martina Vidaić, Ivica Jakšić Čokrić Puko, Ivica Prtenjača i dr. Svoj nastup najavila je i Udruga DADAnti iz Splita a na pomolu je i zadarsko izdanje Spikigina.
Najava • 20.05.2016.

Promocija zbirke pjesama Sanje Baković 'Plovna mjesta'

Promocija zbirke pjesama Sanje Baković 'Plovna mjesta' održat će se u petak 20. svibnja u kavani Palainovka u Zagrebu. Knjigu će predstaviti, o knjizi i Sanjinoj poeziji govoriti: Miroslav Mićanović, urednik knjige i Branko Čegec, pjesnik, nakladnik i voditelj radionice poezije na kojoj je sve počelo.
Najava • 21.11.2014.

Čitaj mi : Poetski countdown

Program naziva Poetski countdown - čitamo poeziju i govorimo o njoj!, u organizaciji CeKaPe-a, održat će se u ponedjeljak 24. studenoga u 19 sati u Caffe Expressu u Zagrebu. Gostuju pjesnik Ivan Šamija i pjesnikinja Sanja Baković koja priprema svoju prvu zbirku poezije. Moderira zaljubljenica u poeziju, Katarina Brajdić.
Najava • 10.06.2014.

Poezija u dvorištu : Večer pjesnikinja

Program 'Poezija u dvorištu' otvaranje je novoga mjesta govorenja, čitanja i slušanja: riječ je o sudjelovanju u onome što je neophodan dio čitateljskog iskustva – užitka u teksta! A u utorak 10. lipnja u 19,00 sati gostuju Ana Martina Bakić, Ives Buljan, Natalija Mihelin, Sanja Baković, Selma Kanazir i Suzana Kos.