Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 07.03.2019.

Sanja Lovrenčić gostuje u programu splitske Bookvice

Na ovotjednu Bookvicu stiže jedna od najsvestranijih autorica na hrvatskoj književnoj sceni: ugledna spisateljica za djecu i odrasle, prozaistica, pjesnikinja i esejistica, prevoditeljica, nakladnica, dobitnica više nagrada za spisateljski i prevoditeljski rad: Sanja Lovrenčić.
Najava • 26.02.2018.

Tribina Tragom prijevoda: Dubravko Torjanac i Sanja Lovrenčić

Tribina Tragom prijevoda predstavit će dvoje svestranih prevoditelja i njihove recentne radove između kojih se proteže ni manje ni više nego pet stoljeća njemačke i svjetske književnosti. Dubravko Torjanac govorit će o poetskoj i filozofskoj alegoriji 'Brod luđaka', a Sanja Lovrenčić o knjizi 'Berlinsko djetinjstvo oko 1900.'
Kritika • 16.06.2017.

Sanja Lovrenčić : Zagrebačko djetinjstvo šezdesetih

Sanja Lovrenčić ne priča jezikom, niti gleda pogledom djeteta već na sebe navlači dječju krabulju iz koje sporadično izbijaju obrisi drugih (starijih) varijacija njenoga glasa/identiteta. Nije tu riječ o jeftinom ili loše skrojenom kostimu koliko je riječ o svjesnom izboru, o stavu prema prošlosti koja se i ovdje – kao i bilo gdje drugdje – javlja kao amalgam subjektivnog i objektivnog.
Najava • 02.02.2016.

Predstavljanje knjige Sanje Lovrenčić 'Iz ateljea'

Predstavljanje knjige pjesama Sanje Lovrenčić 'Iz ateljea' održat će se u utorak 2. veljače u Caffe baru Sova u Zagrebu. Uz autoricu, u predstavljanju sudjeluju urednica knjige Lidija Dujić i likovna umjetnica i književnica Zvjezdana Jembrih.
Najava • 03.12.2015.

Predstavljanje knjige 'Vješanje kradljivaca ovaca' Sanje Lovrenčić

Predstavljanje nove knjige Sanje Lovrenčić 'Vješanje kradljivaca ovaca' održat će se u četvrtak 3. prosinca u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu. U predstavljanju sudjeluju Lidija Dujić, Urša Raukar, Edo Popović i autorica.
Tema • 16.06.2012.

Riječ nakladnika o prijevodu 'Izabranih pjesama' Marine Cvjetajeve

Nije mi namjera polemizirati s gospođom Melitom Jurkotom - jer ne znam ruski. Eventualni odgovor prepuštam prevodiocu. No makar bila u potpunosti u pravu, ipak mi se čini nekako nevjerojatnim da u cijeloj knjizi nema nijedne jedine dobre stranice ni primjera uspješne invencije. Pa čak i ako je tako, jezik gospođe Jurkote smatram pomalo neprimjerenim - pozivati na „malu lomaču" u današnje vrijeme, u...
Vijest • 03.03.2011.

Poznati dobitnici nagrada i pohvala 'Grigor Vitez' za 2010. godinu

Poznati su dobitnici nagrada i pohvala Grigor Vitez za tekst i ilustraciju u knjigama za djecu u 2010. godini. Ova naša najstarija nagrada za dječju književnost ove se godine dodjeljivala po četrdeset i treći put, a dodjeljuje se književnicima i likovnim umjetnicima koji žive i djeluju na tlu Hrvatske, za njihova autorska dostignuća u knjigama za djecu. 
Najava • 10.06.2009.

Predstavljanje knjiga 'Grasmerski dnevnik' i 'Životi trubadura'

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 h, u  Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se predstavljanje dviju knjiga, izdanja umjetničke organizacije "Autorska kuća", objavljenih u biblioteci Mala zvona. Riječ je o knjigama: "Grasmerski dnevnik" autorice Dorothy Wordsworth te "Životi trubadura" Sanje Lovrenčić, a predstavit će ih Darija Žilić i Sanja Lovrenčić.