Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sibila Petlevski ×

Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Najava • 28.04.2016.

Talijanski pisac Alessandro Iovinelli gostuje u Zagrebu

U Zagrebu gostuje talijanski pisac Alessandro Iovinelli, autor romana 'Calluna vulgaris' objavljenog u nakladi Mala zvona. Domaćoj publici predstavit će se u četvrtak 28. travnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Uz autora sudjeluju Tanja Čale, Sibila Petlevski, Tonko Maroević te filmski kritičar Bruno Kragić.
Najava • 10.03.2016.

Filozofija na ulici - razgovor s Kochharom-Lindgrenom

Razgovor s aktualnim povodom na temu 'Filozofija na ulici', održat će se u četvrtak 10. ožujka u Knjižnica Marije Jurić Zagorke. U razgovoru sudjeluje prof. dr. sc. Gray Kochhar-Lindgren kojeg će ugostiti Sibila Petlevski, autorica projekta u sklopu kojeg je ostvareno gostovanje.
Najava • 24.03.2015.

Isprepletenost pera i kista Biserke Baretić i Sibile Petlevski

Prvi iz ciklusa razgovora o književnosti u likovnosti i likovnosti u književnosti - Isprepletenost pera i kista Biserke Baretić i Sibile Petlevski, održat će se u utorak 24. ožujka u Knjižnici M.J. Zagorke u Zagrebu.
Razgovor • 28.02.2014.

Sibila Petlevski : Prosječni čovjek u Hrvatskoj, ali i u svijetu, voli ne znati

Imamo šansu osloboditi se od manipulativnih strategija samo ako pred sebe stavimo zadatak da svaki dan učinimo nešto za što znamo da je dobro iako nije popularno, nešto što daje dobar primjer iako uključuje osobni rizik.
Link • 12.05.2010.

Sibila Petlevski

Najava • 01.12.2009.

Predstavljanje novog romana Sibile Petlevski 'Vrijeme laži'

Predstavljanje novog romana Sibile Petlevski "Vrijeme laži", u izdanju Frakture, održat će se u utorak, 1. prosinca 2009., u 19 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu. Roman "Vrijeme laži" inspiriran je životom zaboravljenog pisca, pravnika i psihoanalitičara Viktora Tauska.
Najava • 25.03.2009.

Predstavljanje festivala Absolute Poetry u Booksi

U srijedu, 25. ožujka 2009. u 19 sati pjesnici Lello Voce i Luigi Nacci gostovat će u Booksi kako bi predstavili međunarodni festival 'Absolute Poetry' koji se održava u Monfalconeu (Gorizia) od 2005. godine i koji se s vremenom uspio nametnuti kao jedno od glavnih književnih događanja u talijanskoj i međunarodnoj panorami. Pridružit će im se Sibila Petlevski i Silvestar Vrljić.  
Najava • 26.02.2008.

Promocija romana 'Moj Antonio Diavolo'

Promocija romana «Moj Antonio Diavolo» Sibile Petlevski održati će se u srijedu, 27. veljače 2008., s početkom u 19 sati, u Profil Megastoreu u Zagrebu. Roman u kojem se susreću da Vinci, Veronese, arapski otmičari, najpoznatiji mađioničar 19. stoljeća Robert-Houdin, hrvatska ljepotica, francuski slikar, ludi ubojica i promućuran psiholog...