Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sonja Manojlović ×

Najava • 06.03.2018.

Razgovor s Goranovkama uoči Međunarodnog dana žena

Uoči Međunarodnog dana žena, ali i ovogodišnjeg Goranovog proljeća, plaftorma Odvalimo se poezijom i CeKaPe organiziraju 'Razgovor s Goranovkama', susret s pjesnikinjama Sonjom Manojlović, Dortom Jagić, Anom Brnardić i Monikom Herceg.
Najava • 26.10.2017.

Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera: Maroević, Manojlović, Kirin, Herceg

U četvrtak 26. listopada u Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu održat će se tribina povodom Mjeseca hrvatske knjige 'Pjesnici u Knjižnici Vjekoslava Majera' na kojoj će gostovati pjesnici: Tonko Maroević, Sonja Manojlović, Miroslav Kirin i Monika Herceg.
Vijest • 05.03.2016.

Goranov vijenac Sonji Manojlović, Goran za mlade pjesnike Mateji Jurčević

Ugledna hrvatska pjesnikinja Sonja Manojlović dobitnica je ovogodišnjeg Goranovog vijenca - nagrade za pjesnički opus i ukupan prinos hrvatskoj književosti dok je nagrada Goran za mlade pjesnike dodijeljena Mateji Jurčević za rukopis radnog naslova 'Paranoja'.
Najava • 20.01.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Sonje Manojlović 'Dobri za sve'

Predstavljanje nove zbirke poezije Sonje Manojlović 'Dobri za sve' održat će se u srijedu 20. siječnja u zagrebačkom Velvet Caféu. Uz autoricu o zbirci će govoriti Darija Žilić i Ervin Jahić.
Najava • 14.12.2013.

Jutro poezije predstavlja knjigu Sonje Manojlović i Saše Šekoranje 'Daj naslov'

Tribina Jutro poezije predstavit će knjigu Sonje Manojlović i Saše Šekoranje „Daj naslov“ (Altagama, 2013.) u subotu 14. prosinca s početkom u 11,00 sati Pod starim krovovima u Zagrebu. Stihove iz knjige govorit će Sonja Manojlović. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Vijest • 25.10.2007.

Članovi HDP-a u Kini

U prvoj razmjeni pisaca između Hrvatskog društva pisaca (HDP) i Kineskog društva pisaca, u razdoblju od 24.10. - 05.11.2007. u Kinu su pozvani: Sonja Manojlović, Nikola Petković, Slobodan Šnajder i Velimir Visković. Planirani su susreti sa kolegama piscima u Pekingu, Xianu i Šangaju. Za nepunih mjesec dana kineski pisci stižu u uzvratnu posjetu.
Vijest • 08.05.2007.

46. sarajevski dani poezije

Međunarodna književna manifestacija 46. sarajevski dani poezije koji se od 9. do 15. svibnja održavaju u Domu mladih Skenderija u Sarajevu, okupiti će pjesnike iz Srbije, Egipta, SAD-a, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Japana, Crne Gore, Švedske, Danske, Turske, Kosova, Argentine, Grčke i Mađarske. Hrvatsku će predstaviti pjesnikinje Sonja Manojlović i Božica Jelušić.
Vijest • 20.03.2007.

Sonju Manojlović čita poeziju u Kopenhagenu

Svjetski dan poezije u Danskoj obično nije manifestacija za okupljanje stranih pjesnika. Međutim, u Društvu pisaca Danske (Kopenhagen) odlučili su ove godine pozvati dva strana pjesnika: Tourie Ikbal i Sonju Manojlović, pjesnikinje iz Maroka i Hrvatske. Ostali koji će čitati svoje pjesme su danski pisci. Sonja Manojlović svoje će pjesme čitati u srijedu, 21. ožujka.