Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Spikigin ×

Najava • 20.02.2019.

Spikigin: lažne vijesti i duševne boli u Knjižnici V. Majera, Zapruđe

Spikigin, jedina storytelling (kazivačka) scena u Zagrebu predstavit će se u srijedu 20. veljače u Knjižnici V. Majera, Zapruđe. Uvod u disciplinu kazivanja izvest će Kruno Lokotar, a gosti koji će pripovijedati na medijske teme s posebnim osvrtom na lažne vijesti i duševne boli - poznati su novinari i satiričari Borna Sor i Boris Rašeta.
Najava • 21.09.2017.

Književni festival u Zadru: KaLibar bestiVal 2017.

Peto izdanje zadarskog književnog festivala KaLibar bestiVal održat će se od 21. do 23. rujna na dvije gradske lokacije. Na Festivalu će se predstaviti Boris Rašeta, Sanja Baković, Željka Horvat Čeč, Nada Topić, Martina Vidaić, Ivica Jakšić Čokrić Puko, Ivica Prtenjača i dr. Svoj nastup najavila je i Udruga DADAnti iz Splita a na pomolu je i zadarsko izdanje Spikigina.
Najava • 03.06.2016.

Jubilarni 10. Spikigin - osam pripovjedača u dva dana!

Jubilarni 10. Spikigin održat će se 3. i 4. lipnja u zagrebačkom Norris cafeu gdje će vam, u dva dana, hokejaški se mijenjajući, priče kazivati osam pripovjedača: Goran Batina, Zrinka Pavlić, Nenad Stipanić, Vladimir Šagadin, Marko Dejanović, Mario Kovač, Borna Sor i Ladislav Tomičić.
Najava • 13.05.2016.

Borna Sor na Spikiginu

Spikigin, ciklus pripovijedanja priča (storytellinga) održat će se u petak i subotu, 13. i 14. svibnja u Norris cafeu u zagrebačkoj Sloboštini. Priče će vam u dva bloka: 'Satira iz našega škrlaka' & 'Povijest, al' ono fakat' kazivati voditelj, glumac, scenarist, satiričar, montažer procesa, news baraba: Borna Sor!
Najava • 27.04.2016.

Spikigin: Vlado Bulić pripovijeda na teme Svijet sapunica i Zemlja balota

Spikigin, ciklus pripovijedanja priča (storytellinga), održat će se u srijedu i četvrtak, 27. i 28. travnja u zagrebačkoj Sloboštini. Priče će vam dva bloka 'Svijet sapunica' & 'Zemlja balota' kazivati pisac i scenarist Denis Lalić, nekad bloger, danas opet balotaš: Vlado Bulić!
Najava • 21.12.2015.

Siniša Labrović dvije večeri nastupa na 'Spikiginu'

Gost predbožićnog Spikigina (dvije večeri), ciklusa pripovijedanja priča (storytellinga), je poznati performer Siniša Labrović koji će izvesti storiteling u dva dijela 'Selo na životu' i 'Performance na selu'.
Najava • 25.11.2015.

Raspored emitiranja: Knjiga ili život (25.11. - 4.12.2015.)

Knjiga ili život uputit će vas u tajne Spikigina - storytelling manifestacije na kojoj pisci pripovijedaju svoje priče, saznat ćete tko je SAE, zaplivati u rijeci Savi s Bekimom Sejranovićem i otkrivati kako se zabavljalo i mučilo političke protivnike, biralo prve misice, proricalo budućnost i ubijalo u Zagrebu s Milanom Vuković Runjić.