Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 25.03.2011.

Bookvica : Zoran Malkoč
Održava se
28.03.2011.

Na književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) ovog će se ponedjeljka, 28. ožujka 2011. s početkom u 21 sat, publici predstaviti romanopisac i kratkopričaš Zoran Malkoč.

Zoran Malkoč jedan je od najoriginalnijih glasova na hrvatskoj književnoj sceni – u njegovoj energičnoj, razornoj prozi koja nikog ne ostavlja ravnodušnom isprepleću se naturalizam, crni humor, magični realizam, bizarnost i okrutnost, u naoko apsurdnom spoju s blagošću, nostalgijom i melankolijom.

I njegov roman prvijenac „Kao kad progutaš brdo balona“ (2004.) i prošle godine objavljenu zbirku priču „Groblje manjih careva“  (Profil, 2010) obilježava tematiziranje slavonskog polururalnog-poluurbanog pejzaža, s naglaskom na postapokaliptičkoj zbilji i beznađu, a priče gradi oko likova upečatljivih luzera, čudaka i marginalaca za koje u životu nema dobrih vijesti.

S Malkočem će se porazgovarati upravo o tom njegovom iskošenom pogledu na poslijeratnu Slavoniju, o njegovim živopisnim likovima, „manjim carevima“, o njegovom antikvarijatu i mogućnosti preživljavanja od prodaje knjiga te o drugim temama.

Publika će također moći postavljati pitanja, jedan će posjetitelj (ili posjetiteljica) dobiti knjigu „Groblje manjih careva“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gosta.

Zoran Malkoč:

Rođen je 1967. godine u Novoj Gradiški. Srednju školu završio je u Slavonskom Brodu, a potom je studirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dragovoljac je Domovinskog rata, a danas drži knjižaru i antikvarijat u Novoj Gradiški. Godine 2004. objavio je roman „Kao kad progutaš brdo balona“ (V.B.Z.). Priče objavljuje u Vijencu, Večernjem listu te zborniku Ekran priče. Godine 2009. dobio je prvu nagradu na Večernjakovu natječaju „Ranko Marinković“ za kratku priču „Kad sam bio bako Pila…“, koja je poslije ukoričena u zbirci priča „Groblje manjih careva“ (Profil, 2010.).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –