Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.02.2019.

Čitajmo četvrtkom: Kavica s Julijanom Matanović
Održava se
07.02.2019. u 18h

Svaki prvi četvrtak u mjesecu u zagrebačkom Galleria Business Centru (Importanne galleria, Trg Drage Iblera 10) rezerviran je za kulturno događanje Čitajmo četvrtkom koje se održava u suradnji s Mozaikom knjiga.

U četvrtak 7. veljače s početkom u 18 sati u Centro restaurantu (etaža -1) popijte Kavicu s Julijanom Matanović. Saznajte što je jednu književnicu inspiriralo da napiše knjigu posvećenu kavi i tradiciji ispijanja kave. Je li kava samo napitak ili puno više od toga? 

Knjigu "I na početku i na kraju bijaše kava" (Mozaik knjiga, 2014) voli i publika i struka! Najbolji dokaz tome je već 6. izdanje knjige, ali i brojne nagrade kao što su: Ksaver Šandor Gjalski za najbolju proznu knjigu godine 2014., Josip i Ivan Kozarac za najbolje prozno djelo godine 2014. i nagrada fra Martin Nedić Zaklade Terra Tolis za najbolju knjigu godine 2014.

„…baka je znala da iza svake uspješne žene stoji značajna količina ispijene kave” - Julijana Matanović

Julijana Matanović

I na početku i na kraju bijaše kava

  • Mozaik knjiga 06/2014.
  • 145 str., meki uvez
  • ISBN 9789531416191
  • Cijena 99.00 kn

U poplavi naslova koji podsjećaju na vodenaste kave koje se ispijaju s nogu i iz kartonskih čaša, Julijanine priče o kavi nalik su tradicijskim, mirisnim, ukuhanim i brižno spravljanim kavama; onakvima kakve su se pile nekada; iz fildžana i porculanskih šalica i iznosile pred goste koje je domaćica poštovala i voljela.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –