Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.10.2012.

Disku(r)sija : Haydar Ergülen, Renato Baretić i Kristina Asanović
Održava se
03.10.2012.

Udruga Kurs poziva na još jednu književnu večer u Splitu na kojoj će se predstaviti stipendist programa Writers in residence, turski pjesnik Haydar Ergülen, splitski književnik Renato Baretić i Kristina Asanović, voditeljica hrvatsko-turske Udruge Split.

DISKU(R)SIJA će se održati u srijedu 3. listopada 2012., u 19:00 sati, u Cafeu Galerija umjetnina u Splitu (Kralja Tomislava 15).

Haydar Ergülen, nagrađivani turski pjesnik, copywriter, predavač na Sveučilištu u Istanbulu i direktor uglednog internacionalnog pjesničkog festivala približit će pjesničku scenu i kulturni život turske metropole, koja je 2010 godine bila proglašena za Europsku prijestolnicu kulture.

Renato Baretić prikazat će svoj doživljaj Istanbula za vrijeme jednomjesečnog boravka pod pokroviteljstvom Udruge KURS i njemačke mreža Traduki. Kroz kolaž vlastitih fotografija otkrit će nam svoj Istanbul, priznati tko je Fatma, te objasniti kako se roman piše "iznutra" a kako "izvana".

Kristina Asanović, mlada splitska poduzetnica, predstavit će buduće aktivnosti i ciljeve Hrvatsko-turske Udruge osnovane ove godine u Splitu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –