Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 20.10.2016.

Finalisti V.B.Z. i Tisak media nagrade 2016.
Održava se
03.11.2016.

U drugom krugu selekcije, žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik žirija), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić izabrao je 6 finalista ovogodišnje nagrade:

Knjiga žalbe (šifra: Bruno Brazil)
Da znaš da idemo (šifra: Boroš)
Xenia se vraća u Sorento (šifra: Caruso)
Matijino stoljeće rata (šifra: Zavelim)
Specijalna potreba (šifra: Pahuljica)
Noa (šifra: Sam u vodi)

Proglašenje pobjednika bit će na svečanoj dodjeli nagrade 3. studenog 2016. u klubu Opera u Zagrebu (Petrinjska 4). Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna i prava na objavu književnog djela, ovogodišnji roman pobjednik osvojit će po prvi put i skulpturu V.B.Z. i Tisak media književne nagrade, rad poznatog umjetnika i glazbenika Ivice Propadala.

Ivica Propadalo - skulptura

Nagrada je utemeljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja te je važan faktor u održavanju i oživljavanju regionalne književne scene. Nagradu dodjeljuju V.B.Z. i Tisak media, a glavni sponzor je Jana voda s porukom, koja svojim porukama na poleđini boca donosi inspiraciju i potiče na pozitivne promjene. Rukopisi se šalju pod šifrom kako bi se otvorio prostor i mladim i neafirmiranim piscima, čija su djela, na taj način, u istoj poziciji s već afirmiranim autorima. 

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2016. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“, Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić za „Naročito ljeti“, Ivica Prtenjača za roman „Brdo“ i Marina Vujčić za roman „Susjed“.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –