Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.04.2018.

Kakvo poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini želimo?

Ministarstvo kulture RH

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u 2018. godini s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi objavit će Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini, a sada je potencijalnim korisnicima ove mjere dalo na uvid nacrt Poziva.  

Poziv će biti otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti (koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja). 


Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu rezultat je intenziviranja uspješne suradnje Ministarstva kulture i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koja se nastavlja na prošlogodišnju provedbu Javnog  poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi i poziva za područje nakladništva i knjižarstva za koje su zbog jačanja krize u književno-nakladničkoj djelatnosti u 2017. godini ukupno izdvojena bespovratna sredstva u iznosu od 6 milijuna kuna.

Cilj programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Programom će se podržati aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Programom se potiče zapošljavanje (sufinanciranje 50% troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta) i uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme, promidžbene aktivnosti, distribucija i jačanje kapaciteta kroz stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.


Ministarstvo kulture poziva potencijalne korisnike ove mjere  da svoja mišljenja i prijedloge dostavite do 15. travnja 2018. godine dostave na adresu elektroničke pošte poduzetnistvo(at)min-kulture.hr

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –