Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.11.2009.

Katsuhiko Tokunaga predstavlja knjigu 'Silver Wings / Srebrna Krila'
Održava se
11.11.2009.

Algoritam vas poziva na Interliber na Zagrebačkom Velesajmu na gostovanje najpoznatijeg air-to-air fotografa Katsuhiko Tokunage i predstavljanje monografije "Silver Wings / Srebrna Krila" (Serving and Protecting Croatia / U službi i zaštiti Hrvatske) autora Katsuhiko Tokunage i Heinza Bergera.

Potpisivanje i druženje s autorima monografije Katsuhiko Tokunagom i Heinzom Bergerom održat će se na Algoritmovom štandu 4C, paviljon 5, u srijedu 11. studenog 2009. od 12 sati.

O monografiji:
izdavač: Harpia Publishing

Nakon kratkog uvoda svaki će se čitatelj naći pred kronološkim pregledom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Navedena su sva djelovanja od kobnog kolovoza 1990. godine pa sve do 01. srpnja 2009. kada je prvi kontingent s 20 pripadnika i dva transportna helikoptera sudjelovao u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu.

Monografija je podijeljena na šest poglavlja, a na 160 ćete stranica pronaći 120 vrhunskih fotografija te 14 detaljno napravljenih crteža koji predstavljaju sve vrste letjelica koje su trenutno u službi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Također je predstavljeno i stručno osoblje koje se bavi održavanjem, ali i piloti koji vjerno služe i štite Hrvatsku.

Ova je monografija rezultat troipogodišnjeg marljivog i detaljnog rada iznimnog dvojca - Katsuhiko Tokunage i Heinza Bergera.

O fotografu i autoru:

Katsuhiko Tokunaga  rođen je 1957. godine i najpoznatiji je živući air-to-air fotograf. Već godinama njegovo ime je sinonim za veliku profesionalnost i predanost svome pozivu. Svaka zrakoplovna tvrtka, svaki proizvođač i ratno zrakoplovstvo na svijetu žele počastiti svoje letjelice Tokunaginim objektivom.

Prvi se puta uključio u fotografiju 1978. godine i to nakon što je u zrakoplovnoj bazi Tyndall na Floridi sjeo u zrakoplov T-33A. Letio je i fotografirao gotovo sve najvažnije svjetske akrobatske zrakoplovne vojne posade, a specijalizirao se za poslovanje s tvrtkama proizvođačima zrakoplova, ratnim zrakoplovstvom i pomorstvom. Fotografirao je vojne zrakoplove 36 nacija i nakupio više od 1.400 sati leta koncentrirajući se na zrak-zrak fotografiji.

Radovi Katsuhiko Tokunage objavljeni su u raznim časopisima i publikacijama diljem svijeta, a knjiga "Silver Wings / Srebrna Krila" je njegova 29. knjiga fotografija.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –