Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.12.2005.

Književna večer pjesnika i prevoditelja Tomice Bajsića
Održava se
07.12.2005.

U srijedu, 7. 12. 2005. u 19 sati, u Basaričekovoj 24, Zagreb, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca održati će se književna večer pjesnika i prevoditelja Tomice Bajsića. O njegovom djelu govoriti će kritičar i voditelj tribine Branko Maleš.

Tomica Bajsić je rođen u Zagrebu 1968. godine. Sa suprugom i troje djece živi u Zagrebu. Pjesnik i prevoditelj, školovao se u Školi primijenjenih umjetnosti i studirao tri godine na Likovnoj akademiji u Zagrebu; grafički dizajner po struci, povremeno radi kao restaurator. Urednik prijevodne poezije u časopisu Poezija. Pjesme i prijevodi poezije objavljivani u časopisima, Bilten franjevačke teologije - Sarajevo; Marulić, Quorum, Libra Libera, Europski glasnik, Tema, Književna revija Matice hrvatske – Osijek, na Hrvatskom radiju. Van zemlje u časopisima u Francuskoj: Neige d’août, Hommes sans Epaules, Les Acharnistes – knjižica La croix du sud; Poljski Fa-Art, na Finskom radiju i u Americi: časopis Gobshite Quarterly, a u proljeće u časopisu Tin House.
Vlasnik domene www.tinta3d.com zamišljene kao digitalna mapa poezije i likovne umjetnosti u nastajanju, otvorene svima.
Druga nagrada Goranovog proljeća za mlade pjesnike 1998.

Objavio:
- "Južni križ", poezija (Zagreb, 1998)
- "Španjolske pjesme ljubavi i progonstva" – izbor poezije, prepjevao i uredio (DHK, Zagreb, 2002)
- "Sve do srca svijeta" – Izabrane pjesme Blaisea Cendrarsa, prepjevao i pripremio (MD, Zagreb, 2003)
- "Pjesme svjetlosti i sjene", poezija (Zagreb, 2004)

Važniji prijevodi:
- "Poezija Brazil" – prijevod trinaest pjesnika moderne brazilske poezije, časopis Književna revija, Matice hrvatska Osijek, 2004.
- "Meksiko zrcala" - Iz suvremene poezije Meksika; izbor i prijevod; Juan Gelman, o nestalima i onima zauvijek odsutnima; časopis Europski glasnik.
- "Anna Swir, djevojka fantom iz Varšave" i "Pozdrav suncu i pšenici", prijevod poezije Carla Sandburga, Marulić. "Cvjetovi iz vulkana", prijevod Latinoameričkih pjesnikinja u nastavcima, časopis Poezija.
U pripremi za tisak:
- Bruce Chatwin – "U Patagoniji"; prijevod
Za proljeće priprema i knjigu ilustriranih priča i novu zbirku poezije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

Kritika • 03.02.2020.

Alen Brlek : Sang

– Pretraži sve članke –