Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.02.2018.

Kul u gradu: Damir Karakaš 'Sjećanje šume' – između teksta i scene
Održava se
13.02.2018. u 19h

Prvo ovogodišnje izdanje kulturno-umjetničkog projekta "Kul u gradu" s temom "Damir Karakaš: Sjećanje šume - između teksta i scene" održat će se u utorak 13. veljače u 19 sati u prostorijama Knjižare Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

U programu gostuje Damir Karakaš čiji je višestruko nagrađivani roman "Sjećanje šume" upravo pronašao put do kazališne publike. Jedna je to od najzapaženijih knjiga u 2016. godini koja govori o bolnom odrastanju u surovom krajoliku Like. Senzibilni dječak sa srčanom manom, otac kao oličenje tvrdog i surovog patrijarhata, brižna majka, veterinari, vračare, sitni kriminalci, priroda i životinje, u mjestu i vremenu koje nudi samo preživljavanje. Kako će dalje na kazališnim daskama živjeti priča koja je zaokupila i dodirnula mnoge čitatelje, saznajte u razgovoru s autorom koji je i sam sudjelovao u nastanku predstave.

Sudjeluju: Damir Karakaš, Tamara Damjanović, redateljica predstave i Ivana Bodrožić, moderatorica.

Damir Karakaš

Sjećanje šume

  • Sandorf 11/2016.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715441
  • Cijena 95.00 kn

'Sjećanje šume' Damira Karakaša kratki je roman poetskog tempa, knjiga o jednom neobičnom odrastanju pod sjenom misterija koji se krije u samom tijelu. Knjiga u kojoj se natječu strah i volja, dodiruje trauma, humor i poezija. Knjiga s ruba šume, posve karakaševska, uvrnuta u svojoj logici, točna i tečna, pomaknuta i razumljiva, knjiga koja može u svijet. Mala velika knjiga. (Robert Perišić)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –