Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.12.2016.

Na Disku(r)siji gostuje rumunjski pisac Daniel Banulescu
Održava se
22.12.2016. u 19h

Daniel Banulescu, izvor: Facebook

Nova Disku(r)sija održat će se u četvrtak 22. prosinca u 19 sati u klubu WIP u Splitu (Žnjan, Šetalište pape Ivana Pavla II 33).

Moderator Marijo Glavaš, ugostit će rumunjskog pisca Daniela Banulescua, još jednog gosta splitskog rezidencijalnog programa udruge Kurs, posljednjeg ove godine.

Ulomak iz njegovog novog romana "Vrag lovi tvoje srce" (s rumunjskog preveli Adrian Oproiu i Ana Brnardić Oproiu), čitat će splitska glumica Bruna Bebić.

Daniel Banulescu rumunjski je romanopisac, pjesnik i dramatičar, rođen u Bukureštu 1960. Iako je diplomirao naftno rudarstvo, živi od svog umjetničkog rada kao slobodni pisac. Dobitnik je mnogih književnih nagrada, a među ostalima i nagrade European Poetry Prize za poeziju, a za prozu Romanian Academy Prize.

Objavio je tri romana (“Ljubim ti dupe, voljeni vođo”, “Vrag lovi tvoje srce” i “Najbolji roman ikada”), dvije drame (“Tko je pobijedio u Svjetskom ratu religija?” i “Želiš li postati prijatelj Bogu?”), i nekoliko izbora i zbirki poezije. Radovi su mu prevedeni i objavljivani na njemačkom, engleskom, francuskom, mađarskom, nizozemskom, bugarskom, slovenskom i švedskom jeziku.

Disku(r)siju podržavaju: europska književna mreža Traduki, Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca (HDP).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –