Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.07.2018.

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Solin 8. godinu zaredom organizira Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti autori stariji od 15 godina, svaki autor može poslati najviše tri neobjavljene pjesme (pjesma se smatra neobjavljenom ako nije javno izvođena, objavljena u tiskanom obliku, na internetu i društvenim mrežama), tema je slobodna, a rok za prijavu je do 31. listopada 2018. godine.

Svaku pjesmu treba potpisati zaporkom. Ukoliko se šalju dvije ili tri pjesme, obavezno ih treba potpisati istom zaporkom. Zaporka se sastoji od najmanje sedam znakova, a ispod zaporke treba navesti godinu rođenja. Iznad ili ispod pjesama se ne navode osobni podaci.

Pjesme trebaju biti ispisane na računalu, umnožene u četiri razdvojena primjerka. Na posebnom dokumentu treba navesti ime i prezime i kontakt (kućnu, ili e-mail adresu, ili telefonski broj) te svoju zaporku. Dokument treba uložiti u manju omotnicu i zalijepiti je, a na omotnici navesti samo zaporku.

Umnožene primjerke pjesama i omotnicu s osobnim podatcima treba uložiti u veću omotnicu i poslati na adresu:

Gradska knjižnica Solin
„Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu“
Zvonimirova 117d
21 210 Solin


Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Karmen Borković (prof. filozofije i komparativne književnosti), Slavica Čilaš (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) i Zdravko Milišić (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) izabrat će najbolje pjesme i dodijeliti prvu (1000 kn), te drugu i treću nagradu (diploma i knjiga na dar).

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 15. studenog 2018. u 19 sati.

Najbolji radovi bit će objavljeni u mjesečniku Solinska kronika, u studentskom časopisu The Split Mind te na mrežnim stranicama Knjižnice knjiznicasolin.hr.

Slanjem pjesama na Natječaj autori pristaju na moguću objavu pjesama prema izboru prosudbenog povjerenstva u zajedničkom zborniku u izdanju Gradske knjižnice Solin.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –