Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: Nenad Bartolčić • 10.12.2008.

Nives C. - Kiklop 1 : 0 (autogol K. u 89. minuti)

Dogodilo se ono što se moglo i očekivati. Organizatori su pronašli način kako da (ne)književnica Nives Celzijus, najizvjesnija dobitnica nagrade Kiklop za najprodavaniju i najčitaniju knjigu godine, ne osvoji nagradu. Jer, na temelju podataka nakladnika o tiskanoj nakladni i neupitnoj prodavanosti "Gole istine" razum je već unaprijed proglasio Nives C. dobitnicom Kikopa u ovoj "laskavoj" kategoriji, no elita je htjela da bude drugačije.

Kako sam (ima tome već neko vrijeme) odlučio gubiti što manje vremena na prečesto potpune besmislice koje cvjetaju na hrvatskoj livadi knjiga, nemam osobite potrebe opširnije komantirati slučaj "Celzijus Kiklop", ionako će brojne analize i sociološke studije uslijediti i off i online pa ko voli nek izvoli, evo ih npr. upućujem na tekst Mije Pavliše na T-portalu.


Zanima me samo jedna stvar. Hoće li se večeras netko od dobitnika nagrada u ostalim "elitnim" kiklopovskim kategorijama osvrnuti na ovakvu bezobraznu odluku i, zahvalivši se prethodno glasačima na iskazanoj podršci, odbiti primiti "osljepljenog" Kiklopa, izražavajući na taj način neslaganje s manipulacijom koja je sasvim sigurno zaslužila nominaciju u novoj kategoriji "bezobrazluk & glupost godine"?

Na žalost, u Hrvatskoj je konkurencija za ovu kategoriju ogromna, no kako se organizatori očito vole poigrati velikih manipulatora uvjeren sam da im neće biti teško iduće godine nagradu uručiti – sebi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –