Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.10.2014.

NSK : Školarcima Slavonije s ljubavlju
Održava se
15.10.2014.

U Mjesecu hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog 2014., Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu provodit će akciju „Školarcima Slavonije s ljubavlju“, s ciljem pružanja pomoći školskim knjižnicama s područja poplavljene Slavonije.

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, svakoga dana od 8 do 21 sat, svi zainteresirani moći će izabrati neku od ponuđenih knjiga uz prigodnu donaciju, ali i donirati vlastite knjige. Po završetku akcije prikupljeni iznos bit će proslijeđen stradalim školama u Račinovcima i Gunji, a darivatelji će se moći ubilježiti u Knjigu donatora.

Ova je inicijativa nastavak kampanje prikupljanja pomoći za osnovne škole u Račinovcima i Gunji, koju je u srpnju ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu pokrenula savjetnica za školske knjižnice Veronika Čelić-Tica, a nakon uvida u stanje školske knjižnice Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji i Osnovne škole „Ivan Filipović“ u Račinovcima. Spomenutoj kampanji su se priključili i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a o njoj su obaviještene i sve knjižnice u Republici Hrvatskoj, koje su informaciju proslijedile svima zainteresiranima na svome području. O kampanji je obaviješteno i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva da se priključite humanitarnoj akciji i tako pomognete da se police knjižnica u stradalim školama ispune vrijednim knjigama.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –