Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.03.2019.

Odobrene potpore za programe koji potiču Razvoj publike u kulturi za 2019.

Na Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu prispjelo je 365 prijava od kojih je odobreno 78 programa (kazalište: 11 programa; film: 11 programa; ples: 10 programa; knjiga: 12 programa; glazba: 9 programa; vizualna: 9 programa; muzeji i kulturna baština: 9 programa; interdisciplinarni programi: 7 programa).

Sve prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu u sastavu: Hana Breko Kustura, Tomislav Buntak, Branko Franceschi, Jadranka Hrga, Katica Mikulčić Matković, Darko Lukić i Ksenija Zec.

Pri ocjenjivanju programa vodilo se računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnost  predloženog programa, promicanju interkulturnog dijaloga, stručnoj utemeljenosti i  ekonomičnosti. Pri odabiru programa, osim navedenih kriterija, vodilo se računa i o regionalnoj rasprostranjenosti, podržali su se programi kojima je cilj razvoj publike u kulturi, a sadrže neke od sljedećih programskih aktivnosti:


Ministarstvo kulture osiguralo je ukupno 2.000.000,00 kn za provedbu programa Razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2019. godini. Kako bi se izbjeglo dvostruko proračunsko financiranje pojedinih programa Ministarstvo kulture neće, kao je navedeno i u Uputama za prijavitelje, sufinancirati aktivnosti za koje je već osiguralo programska sredstva u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –