Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.01.2014.

OTVARANJE KIC-a
Održava se
30.01.2014.

U četvrtak, 30. siječnja od 18 do 21 sat u svim prostorima Kulturno informativnog centra u Zagrebu, održat će se raznolika događanja nazvana „Otvaranje KIC-a“, prema autorskom konceptu Gorana Matovića, novog v. d. ravnatelja.

Ovim činom KIC će doživjeti još jedno otvaranje, ne svečano nego radno, stavljanje u optjecaj kojim će se provjetriti prostori, provjeriti uloga socijalnog središta i oživjeti ambijenti kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti.

Nova sezona otvorit će se kroz niz atraktivnih, multimedijskih događanja u svim prostorima KIC-a (Galeriji Forum, knjižarama Vuković&Runjić i Jesenski i Turk, polukatu, dvorani i kafiću KIC Klub).

Program otvaranja kreće u 18 sati sa izložbom članova Savjeta Galerije Forum „Gdje se sretni slučaj sreće s dobrom namjerom“. Kustosica izložbe je Ivana Mance, a izlažu Boris Cvjetanović, Tina Gverović, Duje Jurić, Božena Končić Badurina, Ivan Kožarić, Siniša Labrović, Tomislav Pavelić, Slaven Tolj i Vlasta Žanić.

Posrijedi su redom eminentni umjetnici, koji se međusobno razlikuju i generacijskom pripadnošću, i djelatnim medijima, i individualnim poetikama. Pa ipak, ono što dijele upravo je vizija Galerije kao originalnog i otvorenog mjesta komunikacije umjetnosti, i to iz dana u dan: staklenom membranom otvorena gradu i njegovoj svakodnevici, ona teži u sebe uvući svijet života ili pak sama iskoračiti u njega, podržavajući intenzivno pulsiranje na relaciji umjetnost – socijalna okolina.

Nakon druženja u Forumu slijede čitanja Krleže u izvedbi Gorana Grgića i Katarine Bistrović-Darvaš. Goran Grgić interpretirat će "Noć u provinciji" u izlogu knjižare Vuković&Runjić, dok će Katarina Bistrović-Darvaš utjeloviti "Salomu" u izlogu knjižare Jesenski i Turk.

Zatim slijede "Fragmenti" Zijaha Sokolovića, glazbeno-poetski susret "Zemaljske stvari"mladih hrvatskih pjesnika Ane Brnardić, Tomice Bajsića, Ivana Hercega, Sare Renar i Nine Romić te kratko izlaganje Tonka Maroevića na temu "Preklapanja i ulančavanja pjesničkih svjetova" u polukatu i kafiću KIC Klub.
 
Program završava u Dvorani KIC-a posvetom Krugovašima u izvedbi Rade Šerbedžije i Edina Karamazova uz krilaticu „Neka bude živost“.

Ulaz na sva događanja je slobodan!

– Otvaranje KIC-a, program –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –