Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 23.01.2006.

Ovotjedna događanja u Booksi
Održava se
24.01.2006.

Što nas očekuje u Booksi sljedeći tjedan? Kao i obično, očekuje nas zanimljiv i raznovrsan program u kojem ćemo imati priliku prisustvovati promociji likovne monografije mladog hrvatskog likovnjaka Matka Vekića, zatim nas očekuju okrugli stol na temu "Bruce Lee - dva mjeseca od postavljanja spomenika u Mostaru" i novi gost nove sezone Špice u Booksi – glavom i bradom - Davor Gobac.

Dakle krenimo redom:

U utorak 24.01.2006. u 20 sati izdavačka kuća Fraktura u Booksi promovira likovnu monografiju o Matku Vekiću, za koju je tekst napisao Petar Prelog. Na promociji će govoriti Matko Vekić, Petar Prelog, Iva Körbler i Sibila Serdarević.

Monografija predstavlja mladog hrvatskog likovnjaka Matka Vekića (1970) koji je od 1993. godine (otkad izlaze) ostvario dvadeset i četiri samostalne izložbe, te sudjelovao na nizu značajnih skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegov prepoznatljiv i profiliran likovni izričaj privlači pozornost podjednako likovnih kritičara, galerista i publike. Za svoj rad više puta je nagrađivan, a djela mu se nalaze u fundusima Moderne galerije u Zagrebu i Umjetničke galerije u Splitu, u Zbirci suvremene hrvatske umjetnosti Filip Trade, Zbirci Erste banke te u brojnim drugim javnim i privatnim zbirkama.

Autor teksta monografije Petar Prelog (1972) povjesničar je umjetnosti i asistent na Institutu za povijest umjetnosti. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se proučavanjem hrvatskog slikarstva prve polovice 20. stoljeća, kao i suvremenim slikarstvom.

U četvrtak 26.01.2006. u 20 sati u Booksi će se održati okrugli stol na temu "Bruce Lee - dva mjeseca od postavljanja spomenika u Mostaru", na kojem će sudjelovati Nino Raspudić (Urbani pokret Mostar), Katarina Luketić (Zarez) i Ivica Ðikić (Feral).

Prije razgovora poslušati ćemo radio dokumentarac pod nazivom "Let iznad zmajevog gnijezda" autorica Ljubice Letinić i Lane Gospodnetić. Na okruglom stolu govorit će se o pop ikonama, pop kulturi, značenju spomenika u suvremenom društvu, urbanim intervencijama, vandalizmu spram spomeničke baštine, te o značenju ovog spomenika i o poruci koju brončani Bruce Lee iz Mostara šalje svijetu. Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim prisustvom i mišljenjima obogatite razgovor.

U subotu 28.1.2006. u 12 sati u Booksi započinje nova sezonu Špice u Booksi s gostom Davorom Gobcem.

Nakon vrlo uspješnih prošlogodišnjih razgovora uz kavu pod sloganom "Mi spikamo, Lavazza časti kavom" s hrvatskim i bosansko-hercegovačkim književnicima i novinarima, ovu sezonu u Booksi posvećuju glazbenicima. Prvi gost nove sezone Špice ne treba posebno predstavljanje. On je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih glazbenika u zemlji. S Davorom Gobcem razgovarati će se o subotnjim temama, glazbi, stripu, Genijalcima, djeci i MTV-u.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –