Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.12.2008.

Predstavljanje knjige 'Gradska četvrt' Goncala M. Tavaresa
Održava se
08.12.2008.

Jedan od najperspektivnijih portugalskih pisaca Goncalo M. Tavares će u ponedjeljak 5. prosinca 2008. u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstaviti svoju knjigu kratkih priča “Gradska četvrt” koja je nedavno objavljena u izdanju SysPrinta.

U predstavljanju sudjeluju prevoditeljica Tanja Tarbuk i urednik, Marinko Koščec.

Goncalo M. Tavares jedan je od najperspektivnijih portugalskih pisaca, kojeg je Peter Ackroyd uvrstio u ediciju "1001 knjiga koju trebate pročitati prije smrti", a francuska kritika pozdravila kao jednog od posebno originalnih mlađih europskih autora.

Tavares je rođen 1970. u Luandi, a dosad je objavio nekoliko zbirki poezije, kazališna djela, pripovijetke, romane.

Za svoje neobične kratke pričice, okupljene pod naslovom “Gradska četvrt” dobio je nagradu za pripovijetku ‘Camilo Castelo Branco’ Portugalskog društva pisaca, te posebnu nagradu ‘Branquinho da Fonseca’ lisabonske Fondacije Calouste Gulbenkian za dio priča pod naslovom “Gospodin Valéry i logika”.

Njegov roman “Jerusalem” (Jeruzalem), objavljen 2004., dobio je dosad tri značajne nagrade - najveću brazilsku nagradu za roman “Portugal Telecom”, Nagradu ‘Ler Millennium BCP’, i najveću nagradu za djelo na portugalskom govornom području ‘José Saramago’.

Više o knjizi  “Gradska četvrt” !

***

Obavještavamo Vas da na žalost na današnjoj promociji neće biti prisutan autor Gonçalo M. Tavares, koji je bolestan. U Zagreb će doći 29. 5. 2008. na Festival kratke priče. Danas će njegovu knjigu "Gradska četvrt" u knjižnici Bogdan Ogrizović u 18 h predstaviti prevoditeljica Tanja Tarbuk.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –